Politica

Romeo Rădulescu vrea să-l demită pe Sebi Veţeleanu din funcţia de viceprimar

• Potrivit unor informaţii confirmate parţial, după alegerile din interiorul PD-L Vâlcea, primarului Râmnicului i s-a pus pata pe colegul său, pe care îl vrea demis din funcţia publică neîntârziat

De o săptămână, în Primăria Râmnicului, se discută intens despre faptul că relaţia tensionată dintre Romeo Rădulescu şi viceprimarul Eusebiu Veţeleanu a atins apogeul. Motivul pare să fie amestecarea numelui Mircia Gutău în campania pentru preşedinţia PD-L Vâlcea, dar are legătură şi cu lupta pentru candidatura la funcţia de primar la alegerile din iunie 2012.

După cum probabil se cunoaşte, Eusebiu Veţeleanu l-a susţinut în competiţia internă pe Romulus Bulacu şi a încercat să atragă cât mai multe voturi către această tabără, afirmând la diverse întâlniri de partid că şi Mircia Gutău merge pe aceeaşi carte. Lucrurile n-au mers însă aşa cum şi-ar fi dorit, iar Dorel Jurcan a câştigat detaşat alegerile. Inspirat, Romeo Rădulescu s-a poziţionat din timp de partea care avea să învingă, dar a rămas afectat de asocierea Veţeleanu-Gutău, prin care se lăsa să se înţeleagă că el n-ar mai fi în graţiile fostului lider PD-L şi că, în 2012, s-ar putea ca altcineva, vă daţi seama cine, ar urma să candideze pentru funcţia de primar, din partea PD-L. Cum această idee se lansase de câteva luni în presă, iar pe de altă parte toată lumea ştia că, între Romeo şi Sebi, relaţiile nu mai sunt deloc strălucite, ba din contră, primarul Râmnicului nu s-a mai putut abţine, reproşându-i colegului său că, într-un fel sau altul, i-ar fi înfipt cuţitul pe la spate. De asemenea, se aude că Rădulescu ar fi început deja să pregătească schimbarea lui Veţeleanu din funcţia de viceprimar, rămânând în discuţie doar formula: retragerea sprijinului politic sau altă variantă. Întrebat pe această temă, liderul municipal al PD-L a confirmat că este nemulţumit de Veţeleanu, dar a afirmat că nu are intenţia de a-l executa politic.
În zona adversă din organizaţie, problema se pune altfel: s-a încercat sancţionarea viceprimarului, dar nici acesta nu este singur. În spatele său, se află oameni grei din partid şi chiar şi prefectul. Tot în tabăra care a pierdut alegerile, se crede că au fost puse tunurile pe Veţeleanu în semn de răzbunare şi că, de fapt, a început o campanie de izolare a celor care au fost cu Bulacu. Până la un punct, pare şi logic, însă, ceva nu se leagă. După ce a pierdut preşedinţia PD-L Vâlcea, lipsit de bărbăţie, Bulacu s-a trecut ca milogul pe lista de prim-vicepreşedinţi. Şi i-a ieşit figura, aşa că are în continuare putere în partid. Aşa că încă nu se ştie, în această poveste, care-i şoarecele şi care este pisica, cine va candida din partea PD-L la funcţia de primar, în 2012, şi cine va rămâne acasă, la gura şemineului.

Eduard Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button