Acasă Diverse ”România nu mai are sport… nu mai are fotbal de foarte mulţi...

”România nu mai are sport… nu mai are fotbal de foarte mulţi ani. Liga Juniorilor Vâlceni poate deveni etalon judeţean şi chiar naţional”

411
0

• Robert Sinişteanu, mesaj de suflet pentru componenţii campionatului de minifotbal dedicat juniorilor

Robert Sinişteanu, elevul în vârstă de 17 ani de la Liceul de Arte, cel mai tânăr antrenor din fotbalul vâlcean, încearcă, cu ajutorul lui Adrian Comănescu, să contribuie la dezvoltarea campionatului judeţean de minifotbal Liga Juniorilor Vâlceni. Tototdată, speră ca în timp să se vadă şi rezultatele muncii sale la Metafora, şcoală de fotbal pe care vrea să o transforme într-o academie de succes la nivel naţional. Recent, s-au desfăşurat meciurile etape a II-a din campionatul juniorilor vâlceni. Acum, la început de an, Robert a avut un mesaj pentru copiii care participă în această competiţie, dar şi pentru alţii, care ar putea fi atraşi de fotbal, dar nu au îndrăznit până acum să încerce, să devină parte din această comunitate, a sportului vâlcean.

„Vreau să prezint intenţiile mele legate de dezvoltarea acestei competiţii, Liga Juniorilor Vâlceni. Vorbesc în calitate de coordonator al acesteia şi antrenor de club. Mulţumesc celor care au intrat în această competiţie, pentru că le place, pentru că sunt primele echipe ce joacă în acest prim sezon. Vreau ca împreună să dezvoltăm această Ligă, cu timpul să apară cât mai multe echipe şi să creştem de la meci la meci. Cei mai mulţi mă cunosc încă din Liga Vâlcenilor, un campionat pe care am reuşit să îl ridic de la 0 şi ajunsese la un număr de 12 echipe în perioada de apogeu. Vreau ca această competiţie să fie şi mai bună, să aducă şi mai mulţi copii şi să avem un fotbal de un nivel cât mai ridicat, pentru este nevoie de asa ceva. Fotbalul este o competiţie şi cu cât sunt mai multe echipe şi mai bune, cu atât lupta o să fie mai palpitantă, mai intensă şi mai frumoasă. În calitate de coordonator voi veni, atunci când am, cu idei pentru dezvoltare, aşa cum făceam în Liga Vâlcenilor şi cu ceea ce este de acord şi domnul Comănescu, o vom pune în aplicare dacă ideea este în avantajul progresului”, a transmis Robert Sinişteanu.

”Deşi poate nimeni nu a crezut în mine, mi-am urmat această pasiune şi am ajuns la un nivel ok. Voi lupta în continuare pentru visurile mele”

Robert a trecut şi prin momente mai puţin plăcute, dar nu a renunţat. Are încredere că va reuşi să-şi îndeplinească obiectivele, atât pe termen scurt, cât şi din viitor:
”Am început de la 14 ani să antrenez. Nimeni nu a crezut în mine şi cred că nici acum nu cred prea mulţi oameni. Sunt antrenor de echipă, am o academie de fotbal în exerciţiu, am antrenat mulţi dintre cei care acum joacă în această Ligă a juniorilor. Nu ştiu cât am contribuit eu la transformarea lor. Sper să-mi pun o amprentă cât mai mare. Deşi am trecut şi prin momente rele şi chiar groaznice în Liga Vâlcenilor, au fost meciuri pierdute, au fost jucători pierduţi, toate au fost uitate… Totuşi, am rămas. Am încercat şi am crezut mereu în calităţile de care pot da dovadă. Asta îi sfătuiesc pe toţi. Copiii antrenaţi de mine cresc cu mentalitatea de învingător. Vreau să-i duc pe copiii mei cât mai sus. Nu am venit în Liga Juniorilor Vâlceni ca să câştig campionatul cu Metafora. Eu am echipă de începători (o bună parte din ei au învăţat să dea cu piciorul în minge în echipa mea), am putini copii care ştiu fotbal, tocmai pentru că vreau să îi ajut. Vreau să le fiu alături, ştiu ce înseamnă să nu ai un prieten aproape, să nu ai pe cineva care să fie lângă tine, moral, mental, fizic şi chiar fotbalistic. Sunt implicat, mi-am urmat această pasiune şi am ajuns la un nivel ok. Și cu siguranţă voi lupta pentru visurile mele, pentru a ajunge şi mai sus”.

”Această competiţie vreau să o dezvolt alături de domnul Comănescu cât mai mult posibil. Vreau ca nivelul să fie cât mai ridicat, pentru ca şi Liga să fie cât mai competitivă, cât mai frumoasă şi să ne mândrim cu ea. Vreau să creştem ca ţară în fotbal. România nu mai are sport… nu mai are fotbal de foarte mulţi ani. Însă am încredere că Metafora poate să fie o piesă importantă la nivel naţional în câţiva ani, iar Liga Juniorilor Vâlceni poate deveni etalon judeţean şi chiar naţional… o Ligă formată de la 0, cu numele de Liga Vâlcenilor, la început. Împreună putem ajunge sus. În esenţă, mesajul meu este: Haideţi să jucăm fotbal! Sa jucam fotbal şi să arătăm tuturor cine suntem!”, a adăugat coordonatorul Ligii Juniorilor Vâlceni, tânărul Robert Sinişteanu.