Acasă Diverse Vali Creţu, nepotul atacantului de la Chimia, Gheorghe Vergu, formează jucători pentru...

Vali Creţu, nepotul atacantului de la Chimia, Gheorghe Vergu, formează jucători pentru fotbalul mare, în Anglia, la Wolwes Barking FC

745
0

Marea Britanie a devenit acasă pentru aproape un milion de români. Printre cei care îşi câştigă existenţa în Regat se află şi mii de vâlceni, care îşi desfăşoară activitatea în diverse domenii. Antrenorul de fotbal Dragoş Gîlicea este unul dintre ei. Dragoş este ”legitimat” la Wolwes Barking FC, o academie de fotbal care s-a dezvoltat mult în ultimii ani. Manager general este Vali Creţu, nepotul atacantului de la legendara Chimia Rm. Vâlcea, Gheorghe Vergu. Cinci copii vâlceni învaţă tainele fotbalului la acest club: David Ioanii, un portar foarte talentat de la grupa de Under 10, Erik Stănciucu (Under 11), Casian Stănescu (de la grupa Under 9), Lucas Creţu (Under 13), Andrei Speriatu (Under 10). Grupa Under 10 a câştigat, anul trecut, un turneu. Dragoş Gîlicea este convins că Wolwes Barking FC va ajunge la un nivel şi mai înalt, iar de copiii formaţi aici se va auzi în fotbalul mare.

”Noi lucrăm full time, nu exista bariere. Anul trecut am avut grupa de Under 11. Am obţinut rezultate bune şi am promovat in liga superioară (am pierdut un singur meci în tot anul), am castigat două turnee foarte puternice. Acum mă ocup şi de grupa de Under 10, pe care am preluat-o de la colegul meu, Vali Creţu. Sunt două grupe Under 11 şi Under 10, de care cu siguranţă veti auzi. Avem copii extrem de talentaţi şi disciplinaţi. Activitatea este foarte bine structurată aici, la toate categoriile de vârstă, cu reguli stricte, în folosul copiilor. Nimic nu se abate de la o programare atent concepută a tuturor şedinţelor de antrenament. Sunt selecţii săptămânale prin care copiii sunt chemaţi la meciurile de campionat (în funcţie de randamentul pe care l-au dat în timpul antrenamentelor din săptămâna respectivă). Nimic nu este la voia întâmplării şi monitorizarea continuă a copiilor este cheia succesului. În acest moment ne situăm la acelaşi nivel cu multe academii de prestigiu de aici. Avem susţinere totală din partea managerului general, domnul Vali Creţu, un sprijin pe care multe academii din ţară şi l-ar dori. Pur şi simplu nu trebuie decât să muncim în folosul copiilor pentru că infrastructura şi logistica de care dispunem sunt efectiv de first class. În cadrul Academiei Wolves Barking FC sunt grupe de copii de la Under 7 la Under 13”, a precizat Dragoş Gîlicea.
Juniorii de la Wolves Barking FC sunt urmăriţi de cluburi de tradiţie din Marea Britanie şi pot face pasul, pe viitor, spre marea performanţă.

”În acest moment, copiii de la clubul nostru sunt în atenţia clubului QPR. Grupele de Under 10 şi Under 11 au avut deja programe comune de pregătire. Sperăm ca pe viitor copiii noştri să ne reprezinte cu mândrie în fotbalul de mare performanţă. Managerul general, domnul Vali Creţu (nepotul marelui atacant al Vâlcii, Gheorghe Vergu) este foarte implicat în tot ce înseamnă bunul mers al academiei, acest club fiind ca şi un copil al lui! Aici, campionatul a început deja, iar clubul nostru a obţinut două victorii din tot atâtea meciuri la grupele Under 10 şi Under 11, împotriva unor academii renumite în Londra. Săptămâna viitoare vor intra în competitie şi celelalte grupe de vârstă, Under 9 şi Under 13”, a mai spus antrenorul vâlcean.