Liga Nationala

Campioanele şi-au îndeplinit norma şi cu Reşiţa

* marţi, 18 mai, vâlcencele au câştigat fără probleme ultimul meci din Liga Naţională

Oltchim Rm. Vâlcea şi Universitatea Reşiţa au disputat săptămâna trecută, mai precis marţi, 18 mai, în Sala Traian, ultimul meci din ediţia 2009-2010 a Ligii Naţionale de handbal feminin. Partida a făcut parte din cea de-a 26-a etapă (ultima a sezonului), ale cărei meciuri s-au desfăşurat miercuri, 12 mai. Din cauza faptului că a jucat, în acea perioadă, cele două dueluri cu Viborg HK din finala Ligii Campionilor, echipa antrenată de Radu Voina şi Aurelian Roşca a fost nevoită să-şi reprogrameze meciul din întrecerea internă.

Câte 20 de goluri în fiecare repriză

Aşa cum era de aşteptat, vâlcencele n-au avut emoţii în faţa adversarelor din Banat, pe care le-au învins fără probleme, înscriind de câte 20 de ori în fiecare dintre cele două reprize. Scorul final (40-20) a evidenţiat, dacă mai era nevoie, diferenţa netă de valoare dintre cele două combatante.
Oltchim a pornit ca din puşcă, a condus cu 4-0 în minutul 5, iar în scurt timp s-a făcut 8-2, apoi 15-5, spre bucuria spectatorilor din tribunele Sălii Traian. Din acel moment, meciul n-a mai reprezentat decât o simplă formalitate pentru vâlcence. Chiar dacă, până la pauză, reşiţencele au mai redus din handicap, avantajul campioanelor României era aproape la fel de concludent (20-12).

Finalizări spectaculoase după pauză

În repriza secundă a partidei, Oltchim a jucat şi cu gândul la recordul de 1000 de goluri marcate într-un campionat. Abia după ce au atins această cotă fantastică, vâlcencele şi-au permis să joace şi la spectacol. Patricia Vizitiu a marcat un gol cu spatele, după ce a făcut o frumoasă piruetă pe semicerc, iar Ionela Stanca a înscris trimiţând mingea în podea, de unde aceasta a sărit peste portarul reşiţencelor.
Astfel s-a scris istoria unui meci pe care Oltchim l-a câştigat fără emoţii, la fel cum s-a întâmplat şi în celelalte 25 de partide din campionat. Poate tocmai de aceea, Radu Voina a şi deplâns, la un moment dat, faptul că echipa pe care o antrenează nu poate folosi partidele din întrecerea internă ca pe o pregătire utilă pentru duelurile dificile din Liga Campionilor. „Avem un campionat puţin cam slab, nu prea ne ajută în tentativa de a face performanţă în Liga Campionilor”, a recunoscut Voina.

Patricia Vizitiu a marcat golul 1000

Golul 36 al Oltchim-ului în meciul cu Universitatea Reşiţa, cel care a consfinţit realizarea obiectivului (1000 de goluri), a fost marcat de Patricia Vizitiu. Tot aceasta le-a marcat şi pe următoarele două (1001 şi 1002), ultimul printr-o execuţie cu adevărat senzaţională: pe semicerc fiind s-a întors cu spatele şi a trimis mingea în plasă peste portarul advers uluit de-a binelea de execuţia aleasă de tânăra handbalistă vâlceană.

7 ratări de la 7 metri

Dacă vâlcencele ar fi fost mai concentrate atunci când au executat aruncările de la 7 metri, diferenţa cu care s-au impus în faţa celor de la Univ. Reşiţa era cu mult mai mare. Pe parcursul meciului de săptămâna trecută, Oltchim a ratat nu mai puţin decât… 7 aruncări de la 7 metri. Datorită paradelor senzaţionale, portarul echipei adverse, Mihaela Bobocea, ar putea fi supranumită fără probleme „Duckadam din handbalul feminin!”.

Cinci titulare odihnite

Antrenorul Radu Voina a odihnit câteva titulare în meciul cu Universitatea Reşiţa, cu gândul şi la campania echipei naţionale. Astfel, Paula Ungureanu, Cristina Neagu, Ramona Maier, Narcisa Lecuşanu şi Steluţa Luca au luat loc doar în tribună. De asemenea, nici Adina Fiera n-a fost folosită, deoarece este însărcinată, motiv pentru care va rata startul sezonului viitor. Interul echipei Oltchim va reveni pe terenul de handbal abia după ce va naşte cei doi gemeni, adică în 2011.

Doar meciurile din Liga Campionilor fac audienţă maximă

Dacă în finala Ligii Campionilor, Oltchim a avut alături aproape 6000 de oameni, de această dată, la ultimul meci oficial din sezonul 2009-2010, doar aproximativ 800 de iubitori ai handbalului au ţinut să fie prezenţi în Sala Traian. Numărul mic al spectatorilor este pe deplin justificat dacă ţinem cont de faptul că Oltchim defilează practic în întrecerea internă, adversarele fiind mult sub nivelul valoric al echipei vâlcene, aşa că şi meciurile sunt adesea plictisitoare, lipsite de adrenalină, învingătoarea cunoscându-se dinainte.

Recordul de titluri naţionale creşte de la an la an

Cel de-al 16-lea titlu naţional (câştigat cu maximum de puncte – pentru a doua oară în ultimele patru sezoane) a fost sărbătorit cum se cuvine la Rm. Vâlcea. La finele partidei cu Universitatea Reşiţa, „galacticele” au primit trofeul, medaliile şi tricourile galbene decernate an de an campioanelor en-titre ale ţării. Celebra piesă a trupei Queen, „We Are the Champions” s-a auzit din nou în Sala Traian, prilej numai bun pentru fetele de la Oltchim să destupe şampania şi să guste cu plăcere din tortul pregătit pentru acest eveniment. Tabloul a fost completat – cum nu se putea mai bine pentru un trofeu pe care vâlcencele l-au cucerit fără nicio emoţie – de artificii şi confetti, dar pe chipurile jucătoarelor de la Oltchim s-a putut citi dezamăgirea după eşecurile consemnate în finala Ligii Campionilor.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button