Liga IV

Oltul Ioneşti 2009, împotriva campioanei din Argeş

giuranbeka* în meciul de baraj pentru promovare în Liga a III-a, ce va avea loc miercuri, 16 iunie

Vineri, 21 mai, Federaţia Română de Fotbal a tras la sorţi meciurile de baraj pentru promovare în Liga a III-a. Dacă anul trecut campioana Vâlcii (FC Ghecon Lăpuşata) a fost repartizată cu reprezentanta din Olt (Sportul Vişina Nouă), în 2010 a venit rândul judeţului Argeş să-şi măsoare forţele cu Oltul Ioneşti 2009, câştigătoarea actualului sezon din Liga a IV-a vâlceană.

În patria magicianului Nicolae Dobrin, cu două etape înainte de încheierea campionatului, nu se cunoaşte deocamdată echipa care va merge la baraj, urmând să se decidă, cele mai probabil, în ultima etapă, dintre CS Rucăr şi Atletic Bradu.

Atletic Bradu sau CS Rucăr?

Cu două etape înainte de încheierea sezonului în Liga a IV-a argeşeană, pe prima poziţie se situează Atletic Bradu, cu 97 de puncte, în timp ce locul 2 este ocupat de CS Rucăr, cu 95 de puncte. În ultima rundă a campionatului, mai precis, pe 29 mai, cele două contracandidate se vor întâlni în meci direct, partida în cauză fiind probabil şi cea care va stabili şi echipa care va merge la barajul de promovare.

Meciul se joacă la Slatina

FRF a stabilit ca partida în cauză să se dispute la Slatina, cel mai probabil pe terenul mare al CSM-ului din oraşul reşedinţă de judeţ. Pentru a se familiariza cu suprafaţa de joc, fotbaliştii pregătiţi de Mircea Savu vor efectua în oraşul natal al lui Claudiu Niculescu şi câteva antrenamente premergătoare meciului de baraj. În plus, Alin Savu, Adrian Albinaru şi compania vor beneficia în perioada următoare şi de un stagiu de pregătire centralizat, pentru a fi în formă maximă pe 16 iunie

Ionel Giuran: „Nu mă sperie nicio echipă din Argeş”

Managerul firmei de construcţii ONILSERV SRL susţine că, în actualul sezon, a investit suficient la capitolul transferuri de jucători pentru a nu-şi face probleme în privinţa şanselor de promovare. De asemenea, Ionel Giuran e de părere că fotbaliştii săi trebuie să-şi demonstreze calităţile la Slatina şi, totodată, aprecierea vizavi de efortul pe care el l-a depus pentru ca judeţul nostru să fie reprezentat de încă o echipă în Liga a III-a. „Nu cunosc deocamdată valoarea celor două echipe care se bat pentru primul loc în judeţul Argeş. Săptămâna aceasta, vom merge la meciurile celor de la Rucăr şi Atletic Bradu, pentru a le analiza stilul de joc şi a ne face o impresie generală despre valoarea lor. Oricum, nu mă sperie nicio echipă care joacă în Liga a IV-a. Am încredere că băieţii mei nu îmi vor da emoţii la baraj. În fond, nu se pune problema să nu promovăm”, susţine patronul de la Oltul Ioneşti 2009.

Nu mai rămâne în Liga a IV-a

În eventualitatea ratării promovării, Ionel Giuran ia în calcul şi varianta de a lua loc în Liga a III-a, din moment ce nu poate bate la infinit pasul în fotbalul judeţean. „E normal să tinzi cât mai sus, mai ales că am format o echipă care este peste nivelul existent în Liga a IV-a. Nu mă gândesc în niciun moment că nu vom reuşi să facem pasul  pe teren la un nivel superior. Până la urmă, ar fi şi o lipsă de respect din partea fotbaliştilor, dacă aceştia nu ar reuşi să câştige meciul de baraj. Aproape toţi jucătorii au evoluat în ligi naţionale, deci nu e o experienţă inedită pentru ei. Tot ce îmi doresc la Slatina este să avem parte de-un arbitraj corect”, a mai adăugat Giuran.

Patru autocare pentru suporterii vâlceni

Ionel Giuran vrea să aibă parte la Slatina de o susţinere pe măsură din partea vâlcenilor, de aceea, nu mai puţin de patru autocare îi vor transporta la stadionul CSM-ului pe cei care doresc să încurajeze campioana Vâlcii. „Sunt convins că vom avea la Slatina sute de suporteri, fie din Vâlcea fie din judeţul Olt. Cei doi jucători ai mei care sunt din Slatina deja au dat alarma la prietenii lor, să vină la meci şi să ne susţină în număr cât mai mare. Trebuie să jucăm la Slatina ca la noi acasă”, a precizat omul de afaceri.

Stadionul din Ioneşti ar putea fi omologat

Din vară, în cazul în care va promova, Oltul Ioneşti 2009 ar putea continua activitatea în comuna primarului Constantin Neagoe. Giuran ia în calcul şi eventualele investiţii pe care ar urma să le deruleze la baza sportivă, pentru a o omologa în vederea disputării meciurilor de Liga a III-a.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button