Liga III

Remiză albă în „Bănie”

Al doilea rezultat consecutiv de egalitate, acelaşi scor, 0-0, consemnat de FC Oltchim. După remiza albă de pe teren propriu, cu Ghecon Lăpuşata, elevii lui Marian Deaconescu au câştigat tot un punct şi din deplasarea din Bănie, de pe terenul celor de la Prometeu.

Deşi se zvonea că echipa vâlceană va face deplasarea cu juniorii, până la urmă antrenorul chimist s-a putut baza pe toţi jucătorii disponibili pentru acest meci. Marinescu, Stoica şi ceilalţi fotbalişti criticaţi de conducerea clubului după meciul precedent, au jucat bine de această dată, astfel că FC Oltchim a fost superioară grupării gazdă. A avut multe şanse de a deschide scorul şi de a-şi apropia victoria, 7-8 ocazii de gol, dar până la urmă meciul s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Nania, Stoica, Marinescu, Creangă, Dănuleţ, Preda, Despoiu, Răcăreanu, Smedescu, Tomescu.

Deaconescu a ieşit cu jandarmii din incinta terenului

Jocul bun al formaţiei vâlcene a fost răsplătit cu agresivitate de echipa gazdă. Cel mai şifonat după acest meci a ieşit antrenorul Marian Deaconescu, care, se pare, după fluierul de final, a primit un pumn din partea antrenorului secund al pompierilor de la Prometeu. Pentru că s-au încins spiritele şi în conflict au fost implicaţi, după spusele vâlcenilor, chiar şi jucătorii echipei gazdă, a fost nevoie chiar de intervenţia oamenilor de ordine pentru ca FC Oltchim să plece teafără de acolo. „Comportamentul gazdelor a fost de nivelul anilor 80. Cred că doreau să le dăm meciul şi pentru că nu s-a întâmplat acest lucru, pentru că ne-am apărat în mod corect şansele, au apelat la agresivitate. Am ieşit escortaţi de jandarmi de pe teren”, a informat Marian Deaconescu.

„Când prindem teren bun, nimeni nu ne poate învinge”

Remiza de pe terenul celor de la Prometeu l-a mulţumit pe Marian Deaconescu, care a apreciat că, în cazul în care ALRO Slatina şi FC Târgovişte, ocupantele primelor două locuri din seria a IV-a, aşa cum s-a preconizat, vor pierde puncte importante datorită unor greşeli privind lipsa dreptului de joc al unor fotbalişti pe care i-au folosit, nu mai pare atât de exagerată ideea ca FC Oltchim să termine sezonul în fruntea clasamentului. „Sunt mulţumit de jocul din această deplasare, dar se putea şi mai bine. Marinescu, Stoica, Creangă şi, în general, apărarea şi-a făcut datoria, la fel şi Răcăreanu, Tomescu, Despoiu sau Dănuleţ. De asemenea, consider că Nania şi-a câştigat locul de titular şi nu-l va mai pierde dacă joacă în continuare bine, precum în acest meci, partidă în care am demonstrat că stăm bine şi din punct de vedere fizic. Dacă vom continua la fel şi FRF va lua deciziile preconizate cu primele două clasate, cred că avem chiar şanse la primul loc”, a apreciat Marian Deaconescu.

Marţi, cu FC Argeş II

Pentru a aborda fără emoţii derbiurile cu ALRO Slatina şi Trium Bârca, ambele de pe teren propriu, FC Oltchim are nevoie de linişte. Iar această linişte nu i-o conferă decât o victorie cu FC Argeş II. Meciul cu piteştenii se va disputa marţi, 20 aprilie, de la ora 17.00, în intermediară, formaţia vâlceană urmând a primi vizita echipei a doua a lui Cornel Penescu. După această întâlnire, chimiştii vor avea câteva zile de pauză, dar vor câştiga trei puncte în deplasare pe degeaba, beneficiind de retragerea celor de la Juventus Bascov.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button