Diverse

Regele Hagi, încântat de regine

La meciul retur al semifinalei dintre Oltchim Rm. Vâlcea şi AUDI ETO Gyor a ţinut să fie prezent şi marele fotbalist Gheorghe Hagi, care a venit însoţit de reputatul fost arbitru Ion Crăciunescu. Cei doi s-au aşezat chiar lângă managerul general al SC Oltchim SA, Constantin Roibu.

„Am dorit să fiu martor la o performanţă deosebită pentru sportul românesc. A fost un meci superb şi le felicit pe handbalistele de la Oltchim pentru că s-au calificat în finala Ligii Campionilor. Mă bucură faptul că la Rm. Vâlcea sunt implicaţi oameni foarte valoroşi într-un asemenea proiect, oameni fără de care nu s-ar fi putut face nimic. Sunt convins că Oltchim va şi câştiga trofeul Ligii Campionilor în acest sezon”, a spus Hagi la finele partidei.
Din rândul VIP-urilor de ordin politic s-a remarcat în mod deosebit preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care o concurează, din punct de vedere al sex-appeal-ului, pe mult mai celebra Elena Udrea.

Steluţa Luca şi Oana Manea au fost sărbătorite

* prima jucătoare împlineşte pe 20 aprilie vârsta de 35 de ani, iar a doua şi-a aniversat chiar duminică 25 de primăveri

La finele partidei cu AUDI ETO Gyor, conducerea clubului Oltchim a organizat o sărbătoare specială pentru două dintre jucătoarele emblematice, Steluţa Luca şi Oana Manea, care şi-au aniversat astfel, cu mult fast, zilele de naştere. Luca va face 35 de ani pe 20 aprilie, iar Manea a sărbătorit chiar duminică 25 de primăveri. Cu acest prilej, handbalistele au încins şi o bătaie cu frişca furată din tortul imens pregătit de oficialii clubului vâlcean în cinstea celor două sărbătorite. Jucătoarele l-au prins în joc şi pe antrenorul Radu Voina, dar şi pe doi dintre oficialii Oltchim-ului, preşedintele Ioan Gavrilescu şi vicepreşedintele Petre Berbecaru, nevoiţi să dea ulterior declaraţii şi interviuri din spatele măştilor artificiale de frişcă.

Vulcanul din Islanda a schimbat arbitrii semifinalei din Sala Traian

* cei doi nemţi delegaţi iniţial, Lars Gejpel şi Marcus Helbig, nu au mai putut ajunge în România

Meciul retur al semifinalei dintre Oltchim Rm. Vâlcea şi AUDI ETO Gyor nu a mai fost condus de cei doi arbitri germani Lars Gejpel şi Marcus Helbig, delegaţi iniţial de EHF pentru duelul din Sala Traian. Aceştia nu au mai putut ajunge în România din cauza norului de cenuşă generat de erupţia unui vulcan în Islanda. Aşa cum se cunoaşte, norul respectiv s-a deplasat săptămâna trecută prin toată Europa, provocând numeroase restricţii ale curselor aviatice. „Niciun avion nu s-a mai ridicat de la sol din Germania, iar cei doi arbitri germani delegaţi iniţial ar fi trebuit să ajungă în România doar cu maşina. Aşadar, nu ar mai fi avut timp efectiv să fie prezenţi la meciul din Sala Traian”, au precizat oficialii clubului vâlcean pe site-ul oficial.
În aceste condiţii, EHF a comunicat clubului Oltchim că în locul celor doi nemţi a delegat pentru această semifinală o brigadă din Danemarca, formată din Claus Pedersen şi Henrik Mortensen. Nordicii erau deja prezenţi în România, la Braşov, acolo unde s-a desfăşurat săptămâna trecută turneul de calificare pentru Campionatul European de handbal masculin rezervat reprezentativelor de tineret.
Foarte probabil, pentru că nu au mai apucat să oficieze în semifinale, cei doi cavaleri ai fluierului din Germania ar putea să fie delegaţi în luna mai la unul dintre meciurile dintre Oltchim şi Viborg, din finala Ligii Campionilor.

Galeria maghiară, redusă la tăcere

Pe lângă cei 3000 de spectatori vâlceni care au luat cu asalt Sala Traian, duelul dintre Oltchim şi Audi ETO Gyor a fost urmărit din tribună şi de aproximativ 150 de suporteri maghiari. Izolaţi într-un colţ al Polivalentei, sub stricta supraveghere a organelor de ordine, aceştia s-au făcut însă prea puţin auziţi din cauza vacarmului fantastic creat de vâlceni.

În finală, din a patra încercare

A fost nevoie de patru semifinale pentru ca multipla campioană a României să acceadă în sfârşit în ultimul act al celei mai puternice competiţii inter-cluburi din Europa. În 1990, Chimistul a fost stopată de Kuban Krasnodar, în 1992 de Hypo Viena, iar anul trecut de Viborg HK, pe care vâlcencele o vor înfrunta de această dată chiar în finală.
Poate tocmai de aceea, finalul meciului de vis cu AUDI ETO Gyor a declanşat hora pe parchetul Sălii Traian, toate jucătoarele vâlcene intrând în joc, în aplauzele frenetice ale celor peste 3000 de spectatori. Handbalistele antrenate de Radu Voina şi Aurelian Roşca şi-au salutat fanii, iar apoi au urcat în tribună, lângă managerul general Constantin Roibu, bucurându-se pentru calificarea în premieră în finala Ligii Campionilor, alături de cel care este cu adevărat artizanul acestei „trupe de aur”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button