Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Alte sporturi

Răzvan Vâlcea participă la Campionatul European de box din Ucraina

Tânărul boxeur Răzvan Vâlcea (în vârstă de 15 ani) a susţinut recent un meci de sparring-partner (demonstrativ) în urma căruia a fost selecţionat pentru a participa la Campionatul European de juniori, ce se va desfăşura luna aceasta, în Ucraina. Legitimat la CS Chimia Rm. Vâlcea şi antrenat de Marius Băluţă, sportivul vâlcean va pleca la competiţie pe 17 iunie, pentru ca, trei zile mai târziu, să urce în ring şi să simtă emoţiile primei experienţe internaţionale, la numai un an de când s-a apucat de box. Ultimul vâlcean care a participat la un campionat similar a fost Gheorghe Oprea, sportiv pregătit de maestrul Eugen Petruş, în urmă cu mai bine de un deceniu. Din păcate, Federaţia Română de box nu-i va asigura vâlceanului banii pentru această competiţie, urmând ca talentatul sportiv să meargă la Europene, cel mai probabil, pe banii părinţilor. Antrenorul Marius Băluţă speră să găsească, în cele din urmă, înţelegere de la Consiliul Judeţean,  mai ales că judeţul nostru nu a mai dat un sportiv la acest nivel de mai bine de 10 ani.
„Sper într-o comportare onorabilă a sportivului meu, mai ales că Răzvan Vâlcea să află în primul an competiţional şi la prima competiţie majoră de acest gen. Cu această ocazie, elevul meu va intra pentru ultima dată în ring la 60 de kilograme, urmând ca apoi să treacă la o categorie superioară. E o experienţă mare pentru el, mai ales că are şansa să simtă de tânăr emoţiile unui meci cu adversari de calibru. Ne va fi foarte greu, pentru că se boxează în Ucraina, unde vin ruşi, cazaci, sportivi cu tradiţie în sportul cu mănuşi. Sper, totuşi, să găsim bani pentru această competiţie, pentru că e frustrant ca Vâlcea să meargă în Ucraina pe banii părinţilor”, a precizat Marius Băluţă.

Judeţul nostru pierde tot mai mulţi campioni

În ultima perioadă, tot mai mulţi sportivi vâlceni de excepţie au luat hotărârea să părăsească oraşul nostru, optând spre alte centre sportive care sunt capabile să le asigure condiţii decente de pregătire precum şi o remunerare pe măsură. Un exemplu în acest sens îl reprezintă şi luptătorul de K1, Mihai Barbu, unul dintre cei mai bine cotaţi sportivi din lume, la categoria 70 de kilograme. Deşi e vâlcean la origini, „Bebe” a ales să se pregătească în Bucureşti, acolo unde dispune de condiţii optime de antrenament şi de o susţinere financiară demnă de un adevărat campion. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button