„Radio Silence” (Bucureşti) şi „Rock Teen Spirit” (Brezoi), pe scena Aby Stage, sâmbătă, în semifinala GBOB Oltenia

Radio SilenceRock Teen Spirit BrezoiSăptămâna trecută, v-am prezentat patru dintre formaţiile înscrise în semifinala GBOB Oltenia, care va avea lor pe 9 aprilie, la Aby Stage Bar – “Black Ice” (Rm. Vâlcea), Consequence (Sibiu), Eufobia (Sofia, Bulgaria) şi “Micul Paris” (Bucureşti). În această ediţie, vă vom face cunoscute câteva informaţii despre trupele Radio Silence (Bucureşti) şi Rock Teen Spirit (Brezoi), pe care, de asemenea, le veţi putea vedea sâmbătă, pe scena ASB.

Radio Silence este înfiinţată de trei luni (în decembrie 2015), la iniţiativa instrumentiştilor Călin, Merlot şi Ioana. Trioul a dorit să abordeze genuri muzicale complet diferite şi a durat ceva până s-au decis asupra unuia care să-i definească pe toţi: garage rock revival. Despre modul în care trupa bucureşteană îşi compune muzica, ne-a vorbit Dan Iacob: „De obicei, există o temă principală care ne place şi de la care porneşte totul. De regulă, vine Călin cu o linie de chitară, sau, chiar şi Ioana – cu o linie de bas cu potenţial. O prelucrăm puţin; Ioana şi Merlot lucrează apoi la partea ritmică şi deja am idei de voce. Totul este foarte cursiv şi ne inspirăm unul pe celalalt. E incredibilă senzaţia, mai ales când iese ceva super cool. (…) Nu avem un domeniu anume din care să zic, uite, noi vorbim despre asta. Depinde de moment, de stare… de inspiraţie. De exemplu, ca temă, cele două piese pe care le vom cânta la semifinala GBOB nu au legătură una cu alta. Una vorbeşte despre eliberare sentimentală, cealaltă este despre modul de viaţă cumulat cu indiferenţa oamenilor, care are un impact asupra schimbărilor climatice. Este un strigăt de trezire până nu este prea târziu”.
Componenţa „Radio Silence”: Dan Iacob (voce), Călin Cristian Giuclea (chitară), Ioana Coman (chitară bass) şi Călin-Petru Dragomir (tobe).
Rock Teen Spirit este o trupă care vine de la Brezoi. Toţi membrii formaţiei merg la acelaşi liceu, unde s-au şi cunoscut. Au vârste apropiate, lucru care i-a ajutat să dea mai uşor contur unui proiect comun. „Cu câţiva ani în urmă, primarul oraşului ne-a ajutat (nu numai pe noi, ci toate formaţiile care au fost în trecut) să facem o sală de repetiţii. Condiţiile nu sunt strălucite, dar ne străduim să facem muzica noastră. Înainte de a se forma Rock Teen Spirit, a existat trupa A Treia Generaţie, un proiect în care ne-am cunoscut cel mai bine, legând o prietenie frumoasă. A Treia Generaţie s-a destrămat din mai multe motive. După o pauza mai lunga, am hotărât să începem un nou proiect, cu o nouă componenţă”, ne-a povestit Georgiana Slavita, de la Rock Teen Spirit.
Componenţa „Rock Teen Spirit”: Alexa Constantinescu (voce), Emanuel Enasoaie (Ema, chitară), Alexandra Trocaru (Yesi, bas) şi Georgiana Slavita (Geo, tobe).

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button