Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

PSD va depune o nouă moţiune de cenzură

PSD va sesiza Avocatul Poporului cu privire la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind modificarea Codului Fiscal, prin care va creşte TVA la 24%, iar tichetele de masă şi drepturile de autor sunt impozitate – a anunţat vicepreşedintele PSD Ion Cîlea, după şedinţa de ieri a Biroului Permanent Naţional al partidului.

„Împreună cu domnul preşedinte Victor Ponta, conducerea partidului a decis să adresăm şi noi o scrisoare Avocatului Poporului, singurul care poate ataca în acest moment ordonanţa Guvernului referitoare la impozitarea tichetelor de masă, a drepturilor de autor şi la creşterea TVA”, a spus Ion Cîlea. Şi PNL a avansat ideea atacării la CCR, prin Avocatul Poporului, a ordonanţei de modificare a Codului Fiscal, o decizie urmând a fi luată după o consultare a juriştilor din partid. Cele două partide de opoziţie susţin că modificările Codului Fiscal nu se pot face prin OUG şi fără ca Executivul să anunţe cu şase luni înainte măsurile pe care vrea să le introducă.
Preşedintele PSD Vâlcea a mai anunţat că social-democraţii au decis în şedinţa Biroului Permanent să depună o nouă moţiune de cenzură împotriva guvernului Boc, precizând că sunt cel puţin zece motive pentru care actualul guvern trebuie să plece. „În şedinţa de luni, am adoptat o acţiune a PSD – o moţiune de cenzură specială, deschisă, populară. Sunt zece motive pentru care Guvernul Boc trebuie să plece: pentru că dispreţuieşte pensionarii pe care îi consideră vinovaţi de dezechilibrul bugetar, măreşte excesiv taxele şi impozitele, pentru că nu ia nicio măsură împotriva clientelei politice, pentru că atentează la siguranţa cetăţenilor prin tăierea subvenţiilor pentru încălzire,  este total dezinteresat de soarta locurilor de muncă, ignoră soarta agriculturii în România, ia decizii privind viitorul României fără a se consulta cu partenerii sociali, încalcă în mod repetat Constituţia României şi consideră presa o ameninţare la adresa siguranţei naţionale”, a adăugat liderul PSD.
Ion Cîlea a declarat, de asemenea, că toţi parlamentarii PSD vor semna această moţiune de cenzură, apoi o vor trimite şi parlamentarilor liberali. Social-democraţii au invitat şi deputaţii şi senatorii care încă mai susţin Guvernul actual să semneze moţiunea de cenzură.
Cîlea a mai spus că, până miercuri, PSD speră să obţină numărul necesar de semnături pentru ca moţiunea să treacă, adică 236, „care să ne permită nu numai să introducem şi să discutăm moţiunea de cenzură şi să treacă această moţiune de cenzură”.
„Lista este deschisă pentru orice parlamentar. Am înţeles că sunt şi parlamentari care deşi nu au susţinut moţiunea pe 15, ar fi dispuşi acum să semneze această moţiune de cenzură. Vom declanşa o acţiune conjugată cu toate partidele, cu sindicatele, cu presa, pentru a strânge numărul de semnături necesar. În momentul când vom avea toate cele 236 de semnături, moţiunea va fi depusă la secretarul general al Camerei Deputaţilor şi la cel al Senatului şi vom avea garanţia că vom avea nu doar o majoritatea care să ducă la căderea Guvernului Boc, ci o majoritate care să salveze România din situaţia catastrofală în care a fost adusă de către Guvernul Boc”, a mai afirmat preşedintele Ion Cîlea.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button