Politica

PSD şi PNL nu se grăbesc să reia colaborarea în Consiliul Judeţean

… deşi, la nivel central, se aude că s-ar fi luat o hotărâre în acest sens

Deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, nu pare deloc dispus să renunţe la lupta cu „grupurile de interese”, amestecate în „afacerile gri” din judeţul nostru. Parlamentarul liberal a anunţat că, deşi a fost avertizat să nu mai scormonească în afacerile unor granguri PD-L, iar presa aservită acestora a început să-l critice nejustificat, va continua să solicite, în baza Legii 544 privind liberul acces la informaţie, date despre contractele firmelor pedeliste sau pesediste cu statul român.
„S-a încheiat perioada legală în care trebuia să mi se răspundă. Sunt vreo 6 structuri care au refuzat să respecte legea. Este vorba despre AJOFM, Spitalul Judeţean, ARR, DADR, Hidroserv şi Agenţia pentru Protecţia Mediului. În conformitate cu articolul 21 din Legea 544, mă voi adresa forurilor superioare ale acestor instituţii, cerând să se ia măsuri”, a avertizat liderul PNL.
Referindu-se la informaţiile apărute în presa centrală, potrivit căreia liderii naţionali ai PSD şi PNL ar fi stabilit ca, în toate judeţele, să se încheie alianţe între organizaţiile celor două partide, Cristian Buican a făcut trimitere la o declaraţie recentă a preşedintelui Ion Cîlea, care spunea că a discutat cu Victor Ponta, iar acesta i-ar fi dat mână liberă să colaboreze cu cine doreşte. „În plus, câtă vreme, la Vâlcea, cei care deţin puterea acţionează împotriva cetăţenilor nu avem ce discuta. Dacă, la un moment dat, unul dintre cele două grupuri de consilieri, PSD sau PD-L, îşi schimbă atitudinea şi doresc să facă politică în interesul vâlcenilor, atunci îi vom invita să ni se alăture”, a menţionat liderul judeţean al PNL.
Întrebat cum îşi propune totuşi să colaboreze cu PSD, cu Dumitru Persu, în cazul în care va fi obligat, în cele din urmă, să încheie această alianţă, Cristian Buican a spus că îi va da secretarului executiv de la PSD numărul de telefon al omologului său de la PNL. „O să-l pun să colaboreze cu secretarul nostru, domnul Sorin Bâzâc. Ce altceva să-i fac?”, a conchis reprezentantul PNL.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button