Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

Proiectul privind retehnologizarea CET Govora intră în linie dreaptă

La finele săptămânii trecute, s-a aprobat un proiect de hotărâre privind trecerea unor bunuri din patrimoniul S.C. CET Govora S.A. în domeniul public al judeţului şi în administrarea CJV. În aceeaşi şedinţă a Consiliului Judeţean, la care au participat atât managerul general Mihai Bălan, cât şi directorul economic Constantin Lepădat, s-a adoptat şi proiectul de hotărâre referitor la aprobarea Convenţiei de colaborare privind implementarea proiectului „Retehnologizarea instalaţiilor de termoficare urbană din S.C. CET Govora S.A. în vederea conformării la cerinţele de mediu”.

Un alt punct de pe ordinea de zi a vizat aprobarea documentaţiei tehnico-economice, faza Studiu de fezabilitate şi a analizei cost-beneficiu, pentru obiectivul de investiţii amintit. Nu în ultimul rând, consilierii judeţeni au aprobat proiectul şi cheltuielile legate de obiectivul de investiţii menţionat.
Potrivit expunerilor de motive prezentate în cele patru documentaţii, „Retehnologizarea instalaţiilor de termoficare urbană din S.C. CET Govora S.A. în vederea conformării la cerinţele de mediu” este un proiect cu o valoare estimată la 56.000.000 euro şi a fost depus anul trecut, pe Axa 3 a Programului Operaţional Sectorial de mediu – Reducerea poluării şi diminuarea efectelor climatice prin restructurarea şi reabilitarea sistemelor de încălzire urbană pentru atingerea ţintelor de eficienţă energetică. În România, la ultima pre-selecţie, au fost depuse 22 de proiecte, iar competiţia pentru fonduri a fost foarte strînsă. Din fericire, CET Govora s-a calificat în finală, alături de societatea de termoficare din Oradea. În prima etapă de prioritizare, au mai fost selectate pentru finanţare proiectele de la Botoşani, Focşani şi Reşiţa.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button