Administratie

Proiectul integrat al primarului din Bujoreni, evaluat pe criterii politice

În momentul de faţă, cetăţenii din Bujoreni beneficiază de o reţea de alimentare cu apă care se întinde pe 41 de kilometri. Considerând că este foarte important ca localitatea pe care o administrează să aibă şi canalizare, Alexandru Roşu a depus pentru a patra oară proiectul integrat promovat pe Măsura 3.2.2. PNDR.

Pentru a obţine un punctaj cât mai bun, primarul comunei din nordul Râmnicului a inclus în proiect investiţii precum construirea unei staţii de epurare, extinderea actualei reţele de apă, modernizarea şi asfaltarea drumurilor din satele Olteni, Malul Alb, Lunca, Malul Vârtop şi Bogdăneşti, înfiinţarea unui centru after-school, organizarea unui festival tradiţional cu specific local numit „Fiii satului” şi nu în ultimul rând, introducerea reţelei de canalizare. Potrivit lui Alexandru Roşu, proiectul său nu a primit nici acum finanţare, cu toate că în mod normal acest lucru ar fi trebuit să se întâmple.
„Când am avut vizita în teren, totul a fost perfect. Am trecut cu bine de comisia de evaluare de la Rm. Vâlcea, apoi de cea de la Craiova, care ne-a şi trimis o listă în care ni se explicau cu exactitate problemele pe care trebuie să le rezolvăm. Am făcut tot ceea ce ni s-a cerut, după care proiectul a ajuns la comisia din Bucureşti. După aceea, am primit o înştiinţare prin care ni s-a adus la cunoştinţă că proiectul este eligibil. Pentru câteva ore a fost publicat chiar şi online faptul că suntem incluşi în prima sesiune de finanţare. Apoi, din senin, am fost anunţaţi că nu vom mai primi nimic. Vreau şi eu să ştiu, dacă proiectul a fost eligibil şi nu au existat niciun fel de probleme, de ce nu va fi finanţat? Cine decide acest lucru?”, ne-a declarat Alexandru Roşu.
La doar două zile după ce a primit notificarea prin care i se comunica faptul că nu va primi niciun ban pentru investiţia promovată pe Măsura 3.2.2., primarul a depus o contestaţie pentru a semnala faptul că nu este de acord cu decizia autorităţilor din Capitală.
„Sunt încrezător că voi rezolva această problemă pentru că altfel voi ajunge să apelez chiar la instanţă pentru a se face dreptate. Proiectul nostru este realizat foarte bine, de aceea a şi obţinut punctaj maxim. Cândva, preşedintele Traian Băsescu a spus că miniştri săi sunt buni şi că problema e la funcţionari. Vreau să mi-l arate şi mie pe acel funcţionar care m-a tăiat de pe listă şi să îmi spună pe ce criterii”, a conchis Alexandru Roşu. (O.D.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button