Administratie

Proiectul „Let’s do it Romania”, implementat cu succes la Vâlcea

Lets do it RomaniaPotrivit purtătorului de cuvânt al ABA Olt, Mihaela Coca, „Let’s do it Romania” este cel mai mare proiect de voluntariat din ţară şi a fost deja implementat cu succes în Estonia, Letonia, Lituania, Portugalia şi Slovenia. Instituţia condusă de Laszlo Barabas s-a implicat alături de SGA Vâlcea în această acţiune care are ca obiectiv strângerea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale României într-o singură zi. Proiectul urmăreşte totodată şi responsabilizarea cetăţenilor în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător şi colaborarea cu autorităţile pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi aplicarea sistemului de amenzi. „ABA Olt s-a alăturat iniţiativei Asociaţiei EcoAssist, sprijinind proiectul prin transmiterea tabelelor cu locaţiile unde sunt depozitate deşeuri. În plus, am încercat să atragem parteneri, am demarat o campanie de comunicare şi ne-am ocupat de înscrierea voluntarilor. Pe data de 25 septembrie, angajaţii instituţiei noastre şi cei ai SGA Vâlcea, alături de elevii şcolilor generale Nr. 5 şi Nr. 10 din Râmnic au dorit să dea un exemplu pozitiv tuturor vâlcenilor, participând la această acţiune într-un număr destul de mare. Ne-am implicat în implementarea acestui proiect în speranţa că astfel, putem contribui la schimbarea mentalităţii populaţiei privind colectarea deşeurilor. Din punctul nostru de vedere, această acţiune ar trebui să îi intereseze pe toţi cei care cred că încă se pot întâmpla lucruri bune şi în România”, ne-a declarat Mihaela Coca.
Voluntarii ABA Olt, în număr de 36 şi cei de la SGA Vâlcea, în număr de 14, au acţionat în comuna Dăeşti, sat Fedeleşoiu, în apropierea bazei de agrement Oltchim, pe malul stâng al râului Olt şi în pădurea din proximitate. În total, în zona Malul Alb, s-au strâns peste 70 de saci cu gunoaie, care au conţinut materiale de construcţii, pet-uri, uşi de maşini şi electronice. Deşi iniţial au fost luaţi în considerare, elevii sub 10 ani nu au mai participat la proiect din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
SGA Vâlcea s-a mai ocupat şi de zona Stoeneşti, unde 18 persoane au strâns aproximativ 100 de saci cu gunoaie din pădurea situată între comunele Govora şi Pietrari. Alte 15 persoane au acţionat în zona Goleşti – Giurgiuveni – Tulei – Câmpeni, strângând încă 40 de saci. Potrivit Mihaelei Coca, formaţiile de lucru au coborât şi pe malul râului Sâmnic, unde întreaga zonă a fost ecologizată.

Ovidiu Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button