Administratie

Florin Vătafu, primarul de la Voiceşti, ameninţă cu demisia

Din prima secundă în care PD-L a intrat la guvernare şi până astăzi, am scris sute de articole despre modul negativ în care acest lucru a influenţat viaţa comunităţilor din judeţul Vâlcea. Dar ştiam de la bun început că asta va fi politica noastră, pentru că am fost singurul canal media care, refuzând bani grei şi suportând consecinţe aspre după aceea, a fost dispus să-i avertizeze pe vâlceni în legătură cu pericolele care îi aşteaptă în cazul în care tembelul de Băsescu câştigă alegerile. Tot ceea ce am anticipat, din nefericire, s-a adeverit. Mai rău de atât nu se poate!
Poate doar la Şuşani sau Voiceşti, unde situaţia este de-a dreptul dramatică. Foarte mulţi dintre localnici au rămas fără venituri, iar pâinea a devenit un lux. Nu e poveste; nici exagerare! Sigur că acestea nu sunt singurele comune în care incompetenţa guvernului şi măsurile antisociale luate de PD-L au creat un blocaj general, financiar, instituţional. Sunt nenumărate alte localităţi în care primarii au cedat, s-au îmbolnăvit foarte grav, au făcut preinfarct sau diabet. Poate că nu e ca la Voiceşti, unde primarul Florin Vătafu a fost lovit de toate relele, dar nici bine nu e. Şi, apropo de Voiceşti, se aude că, dezamăgit de toată lumea, social-democratul şi-a pregătit demisia inclusiv din PSD, dacă nu a depus-o între timp şi la partid. Fiindu-i tăiate aproape toate fondurile, de vreo un an încoace, Vătafu n-a mai avut bani pentru salariile angajaţilor, însoţitorilor persoanelor cu handicap, beneficiarilor Legilor 416, 72, 76 etc. A ajuns chiar în situaţia de a da personal cu coasa, în locul acestora, pe marginea drumurilor din comună, deşi şi el a uitat cum e să primească salariu. Dar asta nu e tot. Aproape zilnic, Florin Vătafu, ca mulţi alţi omologi de-ai săi din judeţ, este presat, ameninţat, stresat, de constructori, furnizori, culmea!, pentru angajamente ale guvernului, făcute pe celebra Ordonanţă 7, pe HG 577/1997, dar nu numai. E perfect de înţeles! Nu e deloc un mediu, o atmosferă în care să rezişti la nesfârşit, indiferent cât de tari ai avea nervii.
Şi, dincolo de toate aceste aspecte, dacă Vătafu nu va da înapoi şi îşi va menţine poziţia, în câteva luni, n-ar fi exclus ca, la Voiceşti, să aibă loc alegeri locale parţiale. Bine ar fi să nu se ajungă acolo, iar PSD-ul să-i ofere cumva o mână de ajutor, înainte de a fi prea târziu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button