Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Social

Profesorii vâlceni vor picheta Prefectura după Sărbătorile Pascale

Cel mai mare sindicat din învăţământul vâlcean, FSLI, va picheta Prefectura în prima jumătate a lunii aprilie. Câteva mii de profesori vor ieşi în stradă în data de 14 aprilie. 

Aproape 7.000 de cadre didactice vor intra în grevă 

În plus, la doar o săptămână după pichetare, toate cadrele didactice din Vâlcea, aproape 7.000 de persoane, vor fi în grevă generală. Profesorii au în vedere şi boicotarea examenelor naţionale de la începutul verii. „Am avut şedinţa liderilor FSLI Vâlcea şi s-a hotărât ca profesorii să nu consemneze notele în catalog şi, referitor la boicotarea examenelor naţionale, în cel mult două săptămâni, vom avea opinia membrilor noştri de sindicat şi se va hotărî boicotarea. Totodată, noi am hotărât ca, în data de 14 aprilie, să pichetăm Prefectura Vâlcea”, a anunţat Lucian Marinescu, lider FSLI Vâlcea. 

Profesorii, în proces cu Primăria Râmnicului 

Cea mai mare nemulţumire a cadrelor didactice vâlcene o reprezintă neacordarea majorărilor salariale obţinute în timpul Guvernului Tăriceanu şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti de către Cabinetul Boc. În 2008, profesorilor li s-a acordat, prin lege, o majorare cu 50 % a salariilor. De atunci şi până în prezent, acestora li s-a adăugat la salarii doar 17 % din banii promişi, în timp ce, pentru diferenţa de 33 %, profesorii au ajuns la Tribunal. „Instanţa s-a pronunţat în două procese. Există cinci complete de judecată pe litigii de muncă la Tribunalul Vâlcea, iar hotărârile sunt diferite. Într-unul din cele două procese am avut câştig de cauză, iar profesorii trebuie să-şi primească drepturile pentru perioada 1 octombrie 2008 – 31 decembrie 2009. În cel de-al doilea proces, instanţa a admis justeţea cererii noastre şi a admis revendicarea numai pentru perioada 1-30 octombrie 2008 şi 4 august-31 decembrie 2009. Suntem în proces şi cu Primăria Râmnicu Vâlcea. Aceasta a cerut amânarea procesului invocând neconstituţionalitatea unei ordonanţe şi a cerut să ne trimită la Curtea Constituţională”, a adăugat Lucian Marinescu, în şedinţa cu liderii FSLI din Vâlcea.  Profesorii au ajuns să se judece cu Primăria Râmnicu Vâlcea după ce, în urmă cu câteva luni, li s-a transmis că nu sunt bani pentru alte majorări salariale. Deocamdată, sindicatul a câştigat în instanţă majorările salariale pentru 25 % dintre membrii săi. Au avut câştig de cauză profesorii din Voineasa, Slătioara, Vlădeşti, Ioneşti, Lăpuşata, Păuşeşti Măglaşi, Glăvile, Grădiştea, Goleşti, Măciuca, Creţeni, Galicea, Alunu etc. Cadrele didactice din Râmnic aşteaptă şi ele ca instanţa să se pronunţe, mai ales că, la sfârşitul lunii martie, au avut termen în procesul cu Primăria.  

Irina Rîpan

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button