Politica

Primarul Râmnicului le-a dat cu flit sindicaliştilor de pe platformă

Angajaţii de la Oltchim o duc tot mai greu, intră cu rândul în şomaj tehnic, în timp ce capii PD-L, care au jecmănit societatea de milioane de euro, pregătesc mai nou privatizarea acesteia pe câţiva arginţi. În baza ajutorului dat în campania electorală, sindicaliştii au cerut sprijinul primarului Rădulescu, dar acesta le-a spus că nu le-a promis nimic, deci nu are nicio datorie faţă de angajaţii de pe platforma chimică.
Iritat de zvonuri, Mihai Diculoiu, liderul SLO, fostul şef de campanie al primarului Romeo Rădulescu la alegerile din primăvara acestui an, şi-a trimis locotenenţii peste edilul Râmnicului pentru a-i reaminti promisiunile făcute. Însă, în zadar i-au cerut sindicaliştii pedelistului să îi tragă de umăr pe şefii săi, Boc şi Videanu, care au făcut cărare la Oltchim de fiecare dată când au avut loc alegeri. „Este adevărat, a fost la mine o delegaţie de patru persoane de la Sindicatul Oltchim, dar nu a fost prima întâlnire; am mai avut asemenea întâlniri, permanente aş putea spune, în care m-au rugat să intervin la Bucureşti pentru accesarea împrumutului. Nu am fost deocamdată nici la premier, nici la ministrul Videanu pentru că nu am calitatea necesară de a interveni. Acolo sunt probleme între o societate comercială şi bănci şi primarul nu poate interveni. Vom încerca să susţinem Oltchim-ul în alte probleme, pentru că suntem conştienţi că el ţine oraşul, dar aici nu putem interveni”, a declarat primarul democrat. Cu un mic efort de memorie,  Romeo Rădulescu şi-ar fi amintit că ministrul Videanu şi cu protejatul său, Cristian Boureanu, au de dat Oltchim-ului peste 2,5 milioane de euro.
În timp ce angajaţii Oltchim fac foamea, iar conducerea societăţii face apel pentru salvarea de la faliment, cei doi democraţi refuză să-şi plătească datoria către societatea vâlceană şi mai nou o ameninţă şi cu privatizarea. Guvernul lui Boc se pregăteşte să vândă tot ce se mai poate din economia naţională, ţinta principală fiind domeniile strategice: energie, petrol, gaze naturale, resurse minerale şi cercetare-dezvoltare. Sub pretextul „impulsionării activităţii investiţionale a României în condiţiile crizei financiare şi valorificării oportunităţilor specifice contextului actual”, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri primeşte, printr-o hotărâre de guvern aflată în stadiu de proiect, un mandat special pentru perioada 2010-2011 privind administrarea, atragerea de investiţii şi valorificarea de acţiuni la operatorii economici aflaţi sub autoritatea acestuia. Obiectivele vizate sunt operatorii economici aflaţi în subordinea ministerului lui Videanu: şase companii naţionale, opt societăţi naţionale, o regie autonomă, 42 societăţi comerciale şi nouă institute de cercetare-dezvoltare.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button