Administratie

Primarul Liţoiu aşteaptă finanţare pentru proiectele aflate în derulare

După ce în luna iunie a acestui an a vrut să pună lacăt pe sediul primăriei şi să intre în concediu fără plată, împreună cu tot personalul instituţiei, în semn de protest pentru faptul că nu a beneficiat de fonduri pentru a finanţa proiectele de reală importanţă la nivelul comunei Zătreni, Constantin Liţoiu spune că lucrurile nu s-au schimbat prea mult în această privinţă. „Realizările sunt puţine pentru că şi banii sunt puţini. Dar asta nu înseamnă că renunţ, mă zbat în continuare pentru a primi finanţare măcar pentru proiectele importante pe care le avem în derulare”, ne-a spus Liţoiu.
În condiţiile actuale de criză, Liţoiu a înţeles la rândul său că investiţiile pe bani europeni reprezintă singura şansă pentru a le putea arăta oamenilor că nu se află degeaba în funcţie. De curând, au început lucrările de alimentare cu apă şi canalizare în nouă sate ale comunei. Valoarea totală a investiţiei se ridică la circa 60 miliarde lei vechi, dar primarul încă mai aşteaptă bani pentru cofinanţare din partea Consiliului Judeţean. În plus, din luna octombrie vor începe şi lucrările pentru reabilitarea şi modernizarea căminului cultural, pentru care fondurile provin de la bugetul local, şi se va introduce energia electrică în cimitirul din satul Săscioara. În altă ordine de idei, se lucrează şi la amenajarea a două fântâni cu adăpători şi şoproane pe două păşuni comunale în punctele Peşteniţa şi Cobreşti.
Deşi iniţial primarul Liţoiu vroia ca lucrările la baza sportivă de tip 2, care va dispune de teren sintetic de dimensiuni reduse şi nocturnă, să fie finalizate până pe 15 septembrie, adică până la începutul noului an şcolar, din cauza lipsei banilor, termenul a fost prelungit. Însă, cel puţin dintr-un alt punct de vedere, Constantin Liţoiu este totuşi mulţumit. „În acest an, natura ne-a ajutat, iar recoltele sunt foarte mari la toate culturile agricole”, a încheiat primarul din Zătreni.   N.C.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button