Acasă Administratie Primarul Gheorghe Melente a solicitat fonduri prin ”Anghel Saligny” pentru realizarea unei...

Primarul Gheorghe Melente a solicitat fonduri prin ”Anghel Saligny” pentru realizarea unei centuri ocolitoare a Drăgoeştiului

131
0

Din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, comuna Drăgoeşti a primit 400.000 lei, prea puţin pentru a acoperi co-finanţările. Chiar dacă mai are nevoie de sprijin, primarul Gheorghe Melente este mulţumit că a putut rezolva o parte din probleme.

”Pe fondul de rezervă ni s-a dat o parte din ceea ce era necesar pentru co-finanţări. Banii s-au dus către branşamentul electric la Centrul Cultural, amenajări. Deci e mai puţin decât suficient. Nouă ne-ar trebui 11-12 miliarde lei vechi. Ne-au ajutat cu 4. Sunt buni şi aceştia. Anul viitor terminăm 100% aşezământul cultural. Va ieşi ceva foarte frumos. Deja am trecut la amenajarea exterioară. Am băgat apa, canalizarea, am tras energia electrică. Compania Naţională de Investiţii a cam terminat partea ei. Mai sunt doar unele retuşuri. Au stat şi ei după noi. Neavând energie, nu au putut să facă probele la utilaje, aparatura din interior. Și cu piaţa suntem într-un stadiu avansat. Se toarnă aleile. În primăvară va fi pusă în funcţiune. E mare, spaţioasă. În exterior amenajăm târgul. Vor fi mese şi afară, vor putea comercianţii să-şi monteze corturi. Vom avea în zonă un adevărat ansamblu, cu târg, piaţă, bază sportivă, Centru Cultural. Ziua comunei de anul viitor o vom face acolo, la noul Cămin Cultural”, a explicat primarul comunei Drăgoeşti.

Gheorghe Melente a mai făcut cunoscut faptul că, zilele trecute, s-a încărcat pe platforma digitală, pe programul Anghel Saligny, documentaţia pentru realizarea unei noi investiţii. Se doreşte realizarea unei centuri ocolitoare a comunei Drăgoeşti.

”Vrem să asfaltăm nişte drumuri care încearcă să creeze un fel de centură ocolitoare pentru localitatea noastră, cel puţin pentru jumătate din ea. Este vorba despre o rută alternativă la DJ 678. Ar fi vreo 3,5 kilometri. Mergem cu asfaltul şi pe camp, pe marginea lui. Dacă apare vreodată vreun blocaj se va putea ocoli. În cei 3,5 kilometri sunt incluse şi câteva străduţe, crâmpeie de drumuri, unde s-au mai realizat construcţii şi extindem reţeaua rutieră. În rest, pe infrastructură rutieră, nu mai avem probleme”, a mai spus primarul comunei Drăgoeşti.