Administratie

Primarul din Perişani a dat Guvernul în judecată

La Perişani a fost iniţiat în urmă cu câteva luni un proiect în valoare de câteva miliarde de lei vechi, privind ridicarea unor poduri, podeţe şi punţi pietonale în localitate, proiect declarat eligibil şi propus spre finanţare prin Ordonanţa de Guvern numărul 7 din 2006.

Acesta a fost realizat între timp, lucrările au fost finalizate, singura problemă fiind legată bani. Primăria Perişani nu a primit de la Guvern decât 80 la sută din valoarea investiţiei, astfel că a rămas cu restanţe la firma constructoare. Banii ar fi trebuit să vină încă din octombrie 2009, când s-au încheiat lucrările, dar pentru că nu s-a întâmplat acest lucru, Hidroconstrucţia, societatea care-a ridicat podurile din comuna primarului Sandu, a acţionat primăria Perişani în instanţă. Întrucât vina pentru întârzierea plăţii nu-i aparţine, primarul Ion Sandu a dat, la rândul său, în judecată Guvernul României, primul termen al procesului fiind deja fixat: 28 mai.

Sprijin de la japonezi pentru comuna Perişani

Primarul din Perişani, liberalul Ion Sandu, doreşte ca locuitorii comunei pe care-o administrează să beneficieze de cele mai bune condiţii. Printre proiectele demarate pentru dezvoltarea comunei din „Ţara Loviştei” se numără alimentarea cu apă a localităţii, introducerea reţelei de canalizare, asfaltarea drumurilor, dar şi modernizarea spaţiilor existente ce sunt utilizate pentru asigurarea serviciilor medicale. În urmă cu câteva luni Ion Sandu a amenajat la Perişani un cabinet stomatologic, dotat cu aparatură de cea mai bună calitate, iar acum îşi doreşte şi un dispensar uman corespunzător. În acest sens, a iniţiat alte două proiecte. Primul dintre acestea vizează reabilitarea şi modernizarea actualului cabinet medical, proiect demarat prin programul promovat de Rompetrol. Dacă va fi declarat eligibil şi propus spre finanţare, primăria Perişani ar urma să primească 500 de milioane de lei vechi pentru a-şi putea pune planul în aplicare. O altă investiţie vizează dotarea cu aparatură şi echipamente medicale moderne a respectivului dispensar. Pentru acest lucru primarul Ion Sandu a depus o cerere de finanţare la Ambasada Japoniei. Speră să primească şi de aici alte 500 de milioane de lei vechi, astfel încât într-un timp scurt să poată asigura cetăţenilor din Perişani servicii medicale de calitate. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button