Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Social

Primarul din Orleşti, preocupat de problemele sociale din comuna sa

Constantin Cârstina, primarul comunei Orleşti, crede că PD-L riscă să urmeze soarta PNŢCD dacă Guvernul Boc nu va veni rapid cu soluţii serioase menite să scoată România din criză.

În opinia sa, tot ceea ce a făcut până acum actuala Putere a fost să transfere responsabilitatea eşecului guvernării portocalii pe umerii categoriilor sociale defavorizate. Ba mai mult decât atât, PD-L insistă în această greşeală, tăind subvenţiile din agricultură, ajutoarele sociale, dar şi pensiile şi salariile persoanelor cu venituri mici. „Şi la Orleşti se simte puternic criza. Cred că cele mai mari greutăţi le întâmpină beneficiarii Legii 416 privind venitul minim garantat, dar şi însoţitorii persoanelor cu handicap, care nu şi-au mai primit drepturile de mai bine de două luni. Responsabilitatea asigurării acestor drepturi cădea în sarcina Guvernului, dar Executivul pare depăşit de situaţie. De asemenea, nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla la iarnă, dacă vor tăia şi ajutoarele pentru încălzirea locuinţelor. Va fi dezastru!”, a precizat primarul Constantin Cârstina. Reprezentantul PNL a mai adăugat că localitatea sa a avut norocul de a atrage fonduri europene pentru investiţii în infrastructură, dar a explicat că nu poate folosi banii obţinuţi decât pentru obiectivele menţionate în proiecte. „Mulţi dintre cei care trec prin Orleşti văd, cum aţi spus şi dumneavoastră, că drumurile sunt asfaltate, şcolile sunt moderne, mai construim câte ceva în plus, fie o bază sportivă, fie alte edificii. Dar faptul că localitatea arată bine nu are nicio legătură cu problemele sociale. Atragem fonduri europene, înfrumuseţăm comuna, dar nu putem rupe nimic din fonduri pentru a plăti pensii, ajutoare sociale sau salarii. Aceste fonduri au destinaţie clară şi nu ne putem abate cu nimic de la lege. Spun asta pentru că au fost câţiva care, atunci când ni s-a aprobat finanţarea proiectului pe Măsura 3.2.2., au crezut că, la Orleşti, nu vor mai exista deloc oameni săraci, iar nivelul de trai va creşte neaşteptat de mult. Lucrurile nu stau chiar aşa şi credeţi-mă că mă zbat pentru toţi oamenii nevoiaşi din comună, pentru bătrâni în special, pentru care doresc să fac inclusiv o cantină. Am depus şi un nou proiect, care vizează amenajarea unui centru social. De altfel, aşa cum v-am mai spus, în a doua parte a mandatului meu, aceasta va fi linia prioritară. În primul rând, voi încerca să-i ajut pe cei vârstnici, iar în al doilea rând mă voi ocupa foarte serios de imaginea localităţii. Vreau ca, la începutul anului 2012, Orleştiul să arate ca un orăşel, foarte curat, cu alei cu multe flori, străzi, trotuare frumoase şi aşa mai departe. Vreau, de asemenea, să materializez un proiect pe Măsura 1.2.5. a PNDR şi care vizează montarea, pe o suprafaţă de un hectar, a unor panouri fotovoltaice. Această investiţie ne va ajuta să reducem cheltuielile cu iluminatul public, cu energia folosită în şcoli, primărie, în toate instituţiile publice. S-ar putea chiar să şi câştigăm în plus. Sunt convins că, având o infrastructură bine pusă la punct, apoi, ne va fi mai uşor să participăm la rezolvarea problemelor sociale”, a concluzionat primarul din Orleşti.

Articole Similare

2 Comments

  1. Ce bataie a fost in parlament.

    Doamne la ce s-a ajuns, nu stiu ce sa mai zic caci ma lasa si fara cuvinte parlamentarii astia ai nostrii. Ramane sa vedem daca or sa taie salariile si pensiile. Probabil ca da.

    Dumnezeu Sa Ne Ajute!

  2. Motiunea de cenzura a fost respinsa! Guvernul ramane in functie, iar salariile si pensiile vor fi taiate. Romania intra in faza a2a a crizei. Rata mortalitatii va creste considerabil datorita lipsurilor financiare, o duceam foarte prost pana acum insa acum devine un cosmar. Cati batrani or sa moara ca nu au ce manca, nici nu mai vorbim de medicamente, cati oameni or sa rabde de foame?

    Situatia in urmatoarele 3 luni va degenera complet, la sfarsitul anului va incepe faza a3a a crizei, prabusirea monedei si lipsa resurselor de energie.

    Dumnezeu Sa Ne Ajute!

Lasă un răspuns

Back to top button