PoliticaAdministratie

Primarul din Laloşu, pe lista neagră a lui Ungureanu

primar LalosuPrimarul comunei Laloşu, pesedistul Toma Ion, a intrat în vizorul prefectului pedelist Petre Ungureanu din cauza unor contracte de achiziţii atribuite fără respectarea condiţiilor impuse de lege. Corpul de Control al Prefectului susţine că pesedistul a încălcat toate ordonanţele apărute pe acest segment, fapt pentru care reprezentantul Guvernului în judeţul nostru i-a trimis lui Toma pe cap toate instituţiile de control din subordinea Prefecturii. Pentru aducerea lui pe calea cea dreaptă… cea a PD-L.

Prefectul Petre Ungureanu a luat la purecat contractele de achiziţie derulate de primarul comunei Laloşu, dar şi modul în care s-a amenajat ,,Monumentul eroilor”. Asta pentru că nu a fost transmis către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice niciun raport anual privind contractele atribuite în perioada 2006 -2010, iar Guvernul Boc nu ştie cine ce anume a contractat şi cât.
În urma controlului efectuat de inspectorii Corpul de Control al Prefectului, s-au depistat 8 contracte suspecte – construcţie primărie Laloşu, două contracte de reabilitare a şcolii cu  clasele I-VIII, unul semnat în 2006, celălalt în 2008, un contract de reparaţii a aceleiaşi şcoli şi de împrejmuire, încheiat tot în urmă cu doi ani, pietruire drum DC 66, refacere zid sprijin drum Pîlşuleşti, contract semnat în 2009, suprastructură drum local DC 66, contract semnat în 2010 şi realizare statuie ,,Monumentul Eroilor”.
Inspectorii au constatat că atribuirea contractelor de achiziţii publice încheiate de către autoritatea contractantă în perioada 2006 – 2010, s-a făcut cu încălcarea OUG nr. 34 pe 2006: nu s-a adoptat anual o hotărâre a CL, prin care că fie aprobat Programul anual al achiziţiilor publice; dosarele au fost incomplete, fără  documentele  prevăzute de lege; documentaţia de atribuire întocmită nu conţine instrucţiuni privind modul de elaborare şi de prezentare a propunerii tehnice şi financiare, informaţii detaliate despre criteriul de atribuie; caietele de sarcini  nu sunt întocmite pentru toate contractele atribuite, iar cele  întocmite nu conţin, în toate cazurile, specificaţii tehnice; contractele de achiziţii publice încheiate nu conţin toate documentele; documentele care certifică situaţia personală a ofertanţilor  lipsesc cu desăvârşire, o parte din ele au fost făcute fără licitaţie deşi valoarea lor depăşeşte pragul  prevăzut de lege. Monumentul eroilor a fost construit fără autorizaţie de construire şi fără avizul favorabil al Ministerului Culturii.
În final, Prefectura şi-a sesizat instituţiile de control din subordine să ia măsurile necesare împotriva primarului „recidivist”. D.N.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button