Politica

Primarul din Băbeni nu se mai trezeşte din mahmureală

Nu cu multă vreme în urmă, nişte locuitori din Băbeni ne semnalau faptul că primarul lor stă mai mult pe la mat decât pe la birou sau pe teren.
De aceea, dar şi pentru că în momentele de euforie provocată de aburii de C2H5OH se aude că tipul le cam are şi cu un alt tip de trosneală, de-aia fizică, în sensul foarte dur al cuvântului, lumea nu se mai omoară să caute pe la primărie soluţii pentru diversele probleme întâmpinate.
Cum nici de capul viceprimarului Moise nu e mare lucru, cetăţenii din Băbeni preferă să apeleze la instituţii din afara oraşului lor, sau chiar la presă.
Trebuie să recunoaştem că, la început, n-am luat de bune toate aceste zvonuri. Zilele trecute, însă, când un cetăţean a apelat la noi pentru că telefonul primăriei nu schiţa nimic, am căzut pe gânduri. Am sunat şi noi la primărie, dar degeaba. Am mers până acolo, însă toată şefimea era plecată la chiolhane. I-am sunat pe telefoanele mobile pe cei doi edili. Nici un răspuns… A doua zi, le-am dat şi câteva mesaje, explicând că avem unele întrebări importante din partea cetăţenilor. Nimic. Am continuat să sunăm şi în zilele care au urmat până când, surpriză!, ne-a răspuns primarul. Muci cum părea să fie, acesta ne-a luat tare. Nici nu am apucat bine să ne prezentăm, că edilului PD-L i s-a părut că am făcut un dezacord, motiv pentru care ne-a luat tare: ce studii avem? de ce îl deranjăm? etc. Pesemene că era la a zecea baterie… aşa că am încercat să smulgem un răspuns scurt. L-am întrebat dacă îi este cunoscută o situaţie de pe Strada Liceului, unde o anume Buleteanu Maria a ridicat o construcţie aparent ilegală. Primarul şi-a dat seama în acel moment că ar fi în concediu şi ne-a comunicat acest lucru. Totodată, el ne-a precizat că nu ştie nimic despre situaţia respectivă şi că trebuie să ne interesăm la „Urbanism”. Care urbanism, însă, dacă Primăria din Băbeni are lacătul pe uşă şi telefoanele sunt deconectate? După ce i-am pus şi a doua întrebare, pedelistul s-a dat de gol, afirmând că ar fi fost şi la faţa locului, după ce unul dintre locuitorii din zona respectivă i-ar fi semnalat că se construieşte haotic, afectându-se gospodăriile vecine. Nici după această mărturisire alesul PD-L, trotilat puternic, n-a fost capabil să spună dacă a emis sau nu autorizaţii pentru construcţiile cu pricina.
Vă daţi seama cum ar fi reacţionat dacă îi puneam întrebări mai grele, ca de exemplu: care sunt cele 35 de persoane care s-au plimbat, de curând, prin Turcia, pe banii comunităţii pe care o conduceţi? Ar fi fost necesar, iniţial, să-i amintim că CL Băbeni a hotărât – în această perioadă de criză, în care 99 la sută dintre localnici n-au ce să pună pe masă – să aloce câteva sute de milioane de lei pentru o aşa-zisă deplasare a Ansamblului „Dor” în Turcia. Bine, cum probabil aţi intuit, altcineva se spune că a ajuns acolo, nicidecum cine trebuia, dar acesta este un subiect ceva mai complex, pe care îl vom aborda după ce-l vom surprinde pe primarul din Băbeni un pic mai lucid şi mai bine informat. După aceea, vom trece şi la întrebările mai grele pentru nivelul său, cum ar fi: sunteţi primar de peste doi ani? Ce aţi făcut pentru cei care v-au ales în această perioadă? După aceea să vedeţi cum se trezeşte Fane din mahmureală. (E.D.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button