Administratie

Primarul Dediu a întocmit strategia de dezvoltare a comunei Păuşeşti-Măglaşi

Primarul Alexandru Dediu a elaborat de curând un proiect de dezvoltare a comunei Păuşeşti-Măglaşi, care va fi finanţat prin fonduri obţinute de la Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), valoarea acestuia fiind de 6,4 miliarde lei. Din această sumă, 120 de milioane (aproximativ 2 la sută) reprezintă partea de cofinanţare a primăriei. „Am întocmit proiectul, a fost declarat eligibil, chiar am şi semnat contractul cu MIRA. Programul are mai multe componente, cea mai importantă vizând strategia de dezvoltare a localităţii. Prin aceste fonduri vom moderniza sala de şedinţe a primăriei, o vom dota cu calculatoare, video-proiectoare, microfoane şi mobilier nou. Conform acestui proiect, salariaţii aparatului administrativ din Păuşeşti-Măglaşi vor urma cursuri de specializare”, ne-a declarat Dediu. 

Trei firme s-au luptat pentru atribuirea lucrării

La licitaţia pentru stabilirea firmei care va întocmi strategia de dezvoltare a comunei Păuşeşti-Măglaşi, desfăşurată recent, au participat trei firme. „Firmele respective dispun de oameni specializaţi în domeniu, adică profesori universitari, economişti, care vor veni şi vor culege diferite date despre comuna noastră, legate de populaţie, relief şi infrastructură. În program, vor fi menţionate toate măsurile care trebuie luate în viitor pentru a dezvolta comuna Păuşeşti-Măglaşi şi a o aduce la standarde europene, asigurându-le astfel cetăţenilor noştri condiţii optime pentru a trăi precum în mediul urban”, a explicat primarul din Păuşeşti-Măglaşi. 

Angajaţii primăriei vor fi instruiţi în Occident

Printr-un alt proiect care va fi aplicat în primăvara anului 2010, edilul conservator din Păuşeşti-Măglaşi îşi va trimite opt dintre angajaţii din primărie la un schimb de experienţă într-o ţară din Europa. „N-am hotărât încă unde vor merge, dar cel mai probabil ne vom orienta către un oraş din Germania, Olanda, Elveţia sau Franţa, acolo unde salariaţii noştri vor vedea cum funcţionează activitatea în aparatul administrativ. Vor pleca doi consilieri şi şase salariaţi, care vor sta peste hotare aproximativ 10 zile”, a încheiat primarul Alexandru Dediu. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button