Administratie

Primarul Constantin Niţu mediatizează oraşul Horezu în toată Europa

* edilul democrat-liberal vrea să valorifice potenţialul turistic al localităţii pe care  administrează

Zona Horezu e recunoscută pe plan naţional şi internaţional pentru potenţialul enorm de care dispune, dar care, din păcate, în momentul actual, nu e valorificat nici măcar pe jumătate. Primarul democrat-liberal Constantin Niţu are pregătit însă un amplu program pentru dezvoltarea oraşului pe care îl administrează, astfel încât acesta să devină un reper important în domeniul turistic.

„Trebuie să recunosc într-adevăr că zona nu este valorificată la maxim în acest moment, dar avem întocmită o strategie pentru îmbunătăţirea situaţiei. Pentru turişti, în parcarea de la Mânăstirea Horezu, am montat chioşcuri cu ceramică, unde sunt popularizaţi olarii noştri adevăraţi. Acolo nu se vând decât produse tradiţionale, inscripţionate la stand – după exemplul ceramică «Bâscu», ceramică «Vişoreanu», ceramică «Obrezeanu», etc. Am decis asta pentru ca omul – adică turistul – să cunoască foarte clar ce reprezintă ceramica tradiţională de Horezu. Tot la Mănăstirea Horezu, pentru că în fiecare an suntem invadaţi de vizitatori din toate colţurile ţării şi nu numai, am înfiinţat şi un punct de informare turistică, pentru toţi cei care vor să cunoască zona în detaliu. În plus, am demarat ample lucrări de reabilitare a căminului cultural de la Romanii de Jos. Acolo vor fi amplasate micile galerii de artă ceramică ale oraşului Horezu. Vom atrage astfel atenţia amatorilor de artă populară, iar dacă vor dori să vadă mai mult îi vom invita în oraş, mai precis la Casa de Cultură „Constantin Brâncoveanu”, unde fiinţează deja marile galerii de artă.”, ne-a precizat primarul oraşului Horezu.

Constantin Niţu s-a gândit ca oraşul Horezu să câştige din punct de vedere al imaginii de pe urma unor schimburi de experienţă cu alte localităţi de peste hotare. „Suntem chiar acum în discuţii, printr-un proiect european, pentru a deveni parteneri cu o localitate din Italia. În plus, recent, am participat în Franţa, la un mare târg de ceramică. Acolo s-au pus închegat relaţii diplomatice, iar eu cred că se poate discuta cât se poate de serios despre o colaborare ulterioară. Ne gândim încă de pe acum la faptul că anul viitor va avea loc cea de-a 40-a ediţie a «Cocoşului de Hurez», una jubiliară, căreia vrem să-i dăm o tentă internaţională şi s-o mediatizăm cum se cuvine!”, a concluzionat Niţu. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button