Administratie

Primarul Boiangiu investeşte în energia verde

• cheltuielile pentru încălzirea liceului, dispensarului şi a primăriei din Grădiştea vor fi reduse cu 50 la sută

Din momentul în care a fost ales în fruntea administraţiei locale, Ilie Boiangiu a reuşit să rezolve câteva dintre problemele stringente ale comunei Grădiştea. Primarul vizează acum reducerea costurilor de încălzire a trei clădiri importante de pe raza localităţii – Liceul Teoretic, dispensarul medical şi sediul primăriei – prin aplicarea unui proiect bazat pe energie neconvenţională.

„Cele trei clădiri beneficiază deocamdată de încălzire pe combustibili solizi, cărbune şi lemn, care sunt destul de scumpi şi greu de adus. În urma calculului pe care l-am făcut rezultă că proiectul pe care l-am întocmit, rezultă o reducere de 50 la sută la capitolul costuri. Întreaga lucrare se va ridica la suma de aproximativ 9 miliarde lei, însă doar 20 la sută din aceşti bani vor fi alocaţi de noi din bugetul local, prin cofinanţare”, spune Boiangiu, care estimează că preţul proiectului va fi amortizat în 20 de ani. „Va fi o investiţie de viitor. Programul e abia la început, dar se va extinde în toată ţara. Mă bucură faptul că Grădiştea se numără printre comunele unde va fi şi aplicat. Proiectul a fost depus deja la Ministerul Mediului încă de la sfârşitul lunii august. În curând, urmează să se dea o hotărâre de guvern cu numele localităţilor care vor primi finanţare în prima etapă”, a mai afirmat Boiangiu.
Altfel, primarul liberal ne-a precizat că Liceul Teoretic din localitate deserveşte trei comune (Livezi, Sineşti şi Grădiştea), în total, un număr de peste 200 de elevi urmând cursurile acestei instituţii. „E bătaie pe locuri la acest liceu! Elevii nu s-au mai dus la oraş, ci s-au înghesuit aici, la Grădiştea. Ce-i drept, au şi perspective frumoase, mai ales că în curând vom da în folosinţă şi cele două baze sportive moderne. În total, în acest liceu predau peste 20 de profesori. Cât priveşte dispensarul, acolo avem arondaţi doi medici de familie”, a încheiat primarul comunei Grădiştea. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button