Administratie

Comuna Nicolae Bălcescu şi-a cinstit bătrânii

nicolae balcescu ziua persoanelor de varsta a treia• peste 400 de persoane în vârstă au primit diplome din partea primarului Constantin Oprea

„Cine nu are bătrâni, să îşi cumpere, iar cine are, să-i respecte cu sfinţenie” spune o zicală din popor. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, ce a avut loc pe 1 octombrie, autorităţile locale din comuna Nicolae Bălcescu, în frunte cu primarul Constantin Oprea, s-au gândit să facă un gest frumos şi să aducă recunoştinţă tuturor persoanelor de vârsta a treia. Astfel, în căminul cultural din vecinătatea primăriei, a fost organizată o festivitate de premiere, la care au participat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristi Buican şi senatorul Emilian Frâncu.

 Evenimentul a debutat un spectacol oferit elevii din comună, care le-au recitat celor prezenţi în sală povestiri cu tâlc din folclorul românesc şi poezii pentru a-şi arăta simpatia şi dragostea faţă de cei în vârstă. „Trebuie că ne întoarcem cu toţii privirea spre persoanele de vârsta a treia, care au avut o contribuţie importantă la dezvoltarea ţării. Prin această festivitate de premiere, am dorit să le arătăm celor bătrâni că nu i-am uitat şi că se pot baza în continuare pe sprijinul nostru, în pofida problemelor financiare cu care se confruntă”, a spus primarul Constantin Oprea.
 „Am reuşit să-l conving pe fostul ministru Paul Păcuraru să investească în comuna Nicolae Bălcescu 18 miliarde de lei pentru construirea căminului de bătrâni. Sunt convins că mulţi dintre dumneavoastră veţi primi cu mare căldură această investiţie”, a ţinut să spună Emilian Frâncu. Acesta le-a reamintit celor prezenţi în sală că, printre propunerile sale legislative din Parlament, se numără şi acordarea unor tichete în valoare de trei milioane de lei pentru bătrâni, cu ocazia sfintelor sărbători de Paşte şi Crăciun. „Este un gest de recunoştinţă pentru munca dumneavoastră, pentru ceea ce aţi reuşit să faceţi pentru noi de-a lungul anilor”, a mai adăugat senatorul.
Cu această ocazie, deputatul Cristi Buican i-a acordat celei mai vârstnice persoane din comună, Pătru Sârbu (născut pe 27.10.1912), bani şi produse alimentare.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button