Politica

Primarii din Galicea şi Bujoreni, persecutaţi politic de prefect

Prefectul Petre Ungureanu a stabilit o nouă regulă pentru Corpul de Control pe care-l conduce. Astfel, reprezentanţii Prefecturii vor verifica în fiecare săptămână câte două primării. Cei care vor scoate primii actele la control sunt şefii administraţiilor publice unde există probleme privind aplicarea legilor fondului funciar.

De asemenea, sunt vizaţi primarii care ar fi refuzat, chipurile!, să pună în aplicare anumite măsuri dispuse de Prefectură.  Primarul comunei Galicea, Ion Năfliu, şi cel al comunei Bujoreni, Alexandru Roşu, au fost vizitaţi de Corpul de Control al Prefecturii chiar înainte de Paşte. „Avem un control pe fond funciar şi forestier. E o problemă mai delicată la noi”, a precizat Ion Năfliu. Corpul de Control a ajuns la Galicea după ce Comisia Locală de Fond Funciar a validat câteva zeci de hectare de pădure, apoi le-a invalidat pe motiv că nu există pădurea. Acest lucru l-a nemulţumit însă pe prefect pentru că cei care revendică pădurea ar trebui să primească despăgubiri de la Stat.
Primarul comunei Bujoreni a ajuns să fie din nou controlat de Prefectură pe probleme privind patrimoniul Staţiunii Pomicole. La ultima şedinţă de la Prefectură, înainte de Paşte, primarul Alexandru Roşu a primit şi o ameninţare voalată. „Atenţie domnule primar Roşu, aţi greşit enorm şi nu cred că vă va fi uşor. Instigaţi oamenii la revoltă împotriva statului. Voi fi obligat, în baza atribuţiilor pe care le am, să aplic amenzi drastice primarilor. Îmi pare rău că aţi avut o atitudine atât de adversă proprietăţii”, a spus Petre Ungureanu. Primarul a negat însă că ar avea de-a face cu nemulţumirile localnicilor şi, culmea, prefectul a admis în aceeaşi şedinţă că sunt adevărate spusele lui Alexandru Roşu. I.R.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button