Social

Ion Cîlea: În locul lui Rădulescu, nu aveam tupeu să candidez

• social-democratul a amintit de câteva dintre afacerile gri ale primarului interimar

Liderul social democrat susţine că moralitatea candidatului PD-L este pusă la îndoială, după ce acesta a făcut afaceri cu mai multe terenuri de pe Bulevardul Dem Rădulescu, trecând din visteria Râmnicului în conturile firmelor sale zeci de mii de euro.

Afaceri cu primăria

Ion Cîlea a dezvăluit săptămâna trecută doar o parte dintre matrapazlâcurile candidatului PD-L la Primăria Râmnicului, Romeo Rădulescu. Preşedintele PSD susţine că acesta, împreună cu alţi membri PD-L, ar fi cumpărat terenuri cu mult înainte să se construiască Bulevardul Dem Rădulescu, cunoscând cu precizie traseul. Grav este însă faptul că Romeo Rădulescu a fost preşedintele comisiei care a evaluat terenurile respective atunci când acestea au fost vândute. „Dacă aş fi fost în situaţia dânsului, nu aş mai fi avut tupeul să candidez. În 2007, atunci când s-a definitivat şi s-a cunoscut proiectul Bulevardului Dem Rădulescu, dânsul împreună cu alţi oameni de la PD-L, care vor să îşi mărească pe orice cale averile, au ştiut cum să acţioneze. Au cumpărat terenuri în acea zonă în ideea de a le valorifica mai târziu. Romeo Rădulescu a cumpărat un teren în nume propriu, dar partea ilegală este faptul că a cumpărat terenuri şi pe firme.

Maria Tudor, unul dintre oamenii din spatele candidatului PD-L

Ceea ce este cu adevărat grav de abia acum urmează: atunci când s-a pus problema să se vândă aceste terenuri pentru a se construi bulevardul, le-a vândut, el fiind preşedintele comisiei care le-a evaluat. Practic a fost nevoit să îşi dea singur bani. Este incorect şi ilegal. Era în incompatibilitate şi trebuia să se ceară afară din comisie”, a acuzat liderul PSD. El a menţionat că Rădulescu şi-a dat propriile terenuri cu un preţ destul de bun, 60 de euro pe metrul pătrat, adunând în total peste 94.000 de euro. „Banii au intrat în contul firmelor dumnealui pentru aceste terenuri. Consider că, din punct de vedere al moralităţii, sunt multe de discutat la capitolul Romeo Rădulescu”, a concluzionat Ion Cîlea. În discuţiile particulare cu ziariştii, liderul PSD s-a referit „de rău” şi la oamenii din spatele lui Rădulescu, de la Maria Tudor până la Emil Boc, cel mai slab premier al României din toate timpurile. „Vor să închidă Râmnicul, aşa cum au făcut cu Olăneştiul, unde turiştii nu mai calcă deloc?”, a întrebat retoric social-democratul.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button