Administratie

Primăria Zătreni se confruntă cu grave probleme financiare

* Constantin Liţoiu aşteaptă bani pentru finanţarea reţelelor de apă, canalizare, pentru finalizarea bazei sportive, precum şi pentru plata asistaţilor sociali şi a însoţitorilor persoanelor cu handicap

După ce, la începutul anului 2010, comunei Zătreni i-a fost repartizată suma de 12 miliarde lei vechi de la Finanţe (din care 8 au revenit învăţământului, iar alte 2,5 au deservit celor 27 de handicapaţi şi respectiv 80 de asistaţii sociali), primarul Constantin Liţoiu nu este deloc mulţumit de felul cum decurg lucrurile în 2010. „Din banii aferenţi primului trimestru am achitat doar restanţele pe anul trecut la asistaţi sociali şi la însoţitorii persoanelor cu handicap. Pentru restul lunilor, nu ştiu cum ne vom descurca”, spune Liţoiu. În momentul de faţă restanţele financiare depăşesc bugetul administraţiei locale din Zătreni, astfel încât primarul liberal aşteaptă un ajutor de urgenţă din partea Consiliului Judeţean, precum şi din partea Guvernului. Dacă problemele materiale nu se vor rezolva, Constantin Liţoiu se va vedea nevoit să închidă primăria, măsură pe care a luat-o şi anul trecut.
Altfel, din împrumutul bancar de 11 miliarde lei vechi pe care primăria l-a acontat în primăvară, Constantin Liţoiu speră să achite măcar lucrările aflate în derulare. „Ar fi vorba de reţelele de apă şi canalizare şi de baza sportivă”, ne-a precizat Liţoiu. Conform proiectului, toate cele opt sate situate pe drumul principal al comunei Zătreni vor beneficia de apă şi canalizare. În ceea ce priveşte baza sportivă, unde s-au construit deja vestiarele, pentru continuarea lucrărilor, liberalul ne-a informat că trebuie să încaseze mai întâi de la CJ partea de cofinanţare de 20 la sută (adică aproximativ 1,5 miliarde lei vechi), restul banilor urmând a fi primiţi de la Guvern. „Până acum nu am primit nici un leu, deşi s-au terminat aproximativ 40 la sută din lucrări. Mai e de muncă la acoperişul şi la interioarele vestiarelor, la terenul de fotbal. În principiu, ar fi vorba de 500 de milioane lei vechi pentru baza sportivă, dar ni s-a promis că vom mai primi încă 1,5 miliarde RON pentru infrastructura drumurilor comunale şi vicinale. Norocul nostru e acela că sunt proiecte europene, aşa că mai avem totuşi speranţe că vom primi până la urmă ceva bani, pentru că altfel am fi fost într-adevăr o situaţie ingrată cu ceea ce ne oferă Guvernul”, a încheiat Constantin Liţoiu.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button