Politica

Primăria Râmnicului, cuib de corupţie

La Primăria Râmnicului, se fură fără număr! Se fură pe rupte, orice, se dau tunuri fără jenă sau teamă în bugetul local, în fondurile europene, în tot ce se poate. Ceea ce anticipam în prima parte a acestui an deja se întâmplă şi s-a ajuns atât de departe încât unii dintre aleşii PD-L nu se mai feresc să facă pe faţă afaceri cu primăria. Firmele lor de construcţii sunt subcontractante la toate lucrările mari şi storc bani grei din buzunarele râmnicenilor. Firmele lor curăţă şi la propriu şi figurat totul în acest judeţ.
Zilele trecute, am stat de vorbă cu un prosper om de afaceri, care în ultimii ani a participat la mai multe licitaţii organizate de Primăria Râmnicului. Acesta ne-a povestit atât nouă, cât şi unor lideri politici importanţi din judeţ cum, prezentându-se la o licitaţie cu o ofertă de preţuri la jumătate faţă de cele cu care instituţia îşi obişnuise clientela politică, a fost certat de reprezentanţii autorităţii contractante că strică piaţa. Încercând să iasă din corzi, omul de afaceri a explicat că oricum a băgat un adaos comercial de aproape 7-8 sute % şi că nu vrea să bată prea mult la ochi. Pe urmă, evident, i s-a cerut şi şpagă, solicitanţii sugerându-i că acesta este şi motivul pentru care sunt stimulate ofertele umflate prosteşte. Firma care câştigă licitaţia nu pierde nimic, nici şpăgarii din primărie, ci doar prostimea cotizantă la bugetul municipalităţii. Că-aşa e viaţa: hoţul cu un păcat, păgubaşul cu o mie!
Şi avem curaj să facem pariu cu oricine, chiar şi pe un plic de Lavazza, că în momentul de faţă, dacă s-ar face un sondaj de opinie în judeţul nostru, Primăria Râmnicului ar „rupe” top-ul, de pe prima poziţie, la capitolul corupţie. Pe foarte bune! Ăştia au înnebunit de tot! Fură, vând tot, sigur, cât mai pot.
Ca să nu vă mai spunem ce s-ar întâmpla dacă ar intra serios în ei DNA, DIICOT, SRI etc. N-ar ajunge puşcăriile din ţară…

David Andrei

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button