Acasă Diverse Premieră în Vâlcea! AJSPT a organizat competiţii sportive online. Inclusiv persoanele diagnosticate...

Premieră în Vâlcea! AJSPT a organizat competiţii sportive online. Inclusiv persoanele diagnosticate cu COVID-19 au putut participa

120
0

Vremurile s-au schimbat, dar nevoia de sport a oamenilor, nu. Cei obişnuiţi să facă mişcare au încercat să găsească soluţii pentru a continua să aibă un mod de viaţă activ. Asociaţia Judeţeană ”Sportul pentru Toţi”, condusă de Constantin Vlaşcu, a venit în sprijinul acestora, adaptându-se măsurilor impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii Coronavirusului. Astfel, în premieră în judeţul Vâlcea şi poate chiar la nivel naţional, AJSPT a organizat, săptămâna aceasta, primele competiţii online. Asta nu înseamnă că se face sport virtual.

”Toţi concurenţii fac sport, dar nu se întâlnesc între ei. Legătura între participanţii la această acţiune se face prin intermediul telefonului, a unei tablete. Urmărim fiecare concurent, ne notăm rezultatele şi facem clasamente. Câştigătorii sunt anunţaţi pe whats app. Premiile constau în diplome, tricouri, cupe, plachete. Acţiunea s-a desfăşurat săptămâna aceasta şi am denumit-o, sugestiv, «Sporturi noi, timpuri noi». Au fost competiţii la opt discipline sportive: şah, darts, flying saucers, de jonglerii cu mingea pe durată determinată, tir cu arcul, crochet, badminton, aruncarea mingii la coşul de baschet. Am dat startul concursurilor duminică, 8 noiembrie şi încheiem sâmbătă, 14 noiembrie. La acţiunile noastre au participat peste 100 de persoane. Inclusiv cei aflaţi în izolare sau chiar contaminaţi cu Coronavirus, dar cu forme uşoare, au putut să se înscrie la aceste concursuri. În viitorul apropiat, numai astfel de competiţii vom putea organiza. Am fost nevoiţi să ne adaptăm, să găsim şi alte soluţii pentru practicarea sportului, pentru sănătate, recreere. Transmisiile se pot face din grădină, din casă, de pe balcon, de unde are fiecare posibilitatea să facă mişcare. Am pregătit un concurs online la care participă inclusiv persoane din afara ţării, de la o şcoală de baschet din Kladovo, Serbia. Vom continua colaborarea, iar în decembrie, tot online, vrem să mai organizăm un concurs, dar de old boys, între noi şi prietenii noştri din Serbia”, a detaliat Constantin Vlaşcu.