Diverse

Portarul Brănescu, în probe la Aston Villa

Branescu Laurentiu (2)Directorul general al CSM-ului, Florin Verigeanu, a anunţat că Laurenţiu Brănescu (15 ani) pleacă pentru o săptămână în Anglia, pentru a da probe de joc. Din câte se pare, de acest portar mai sunt interesate şi alte cluburi. „Laurenţiu Brănescu a plecat în Anglia, unde va sta o săptămână în probe de joc la clubul de Liga I, Aston Villa din Birmingham. Vâlceanul este urmărit de mai multe cluburi puternice din străinătate, acum a venit propunerea de la Aston Villa şi o să-l lăsăm o săptămână în probe la centrul lor de copii şi juniori. Englezii l-au urmărit şi săptămâna trecută, la meciul România-Spania, din preliminariile Under 17. Nu am discutat încă despre un preţ pentru Brănescu, noi, la CSM, aşteptăm ofertele”, a spus Verigeanu. 

Ce antrenor are meritul formării acestui talentat jucător?

Meciul CSM-ului cu Arieşul Turda a consemnat debutul în Liga a II-a pentru Laurenţiu Brănescu, asta după ce tânărul portar a avut o prestaţie excelentă în Cupă, la Mioveni, fără ca altcineva decât ARENA să evidenţieze aceste aspect. După meciul de la Mioveni, antrenorul Emil Ciulei era bucuros şi mândru susţinând că acest portar a ajuns să fie unul dintre cei mai buni din ţară la vârsta lui (poate chiar cel mai bun!) graţie muncii tehnicianului vâlcean. Imediat o serie de oameni de fotbal au sărit şi ne-au acuzat pe noi, cei din presă, că-l mediatizăm exagerat pe profesorul Ciulei şi că, de fapt, meritul real al formării lui Brănescu aparţine profesorului Emil Popescu. Am încercat să aflăm punctul de vedere al acestuia din urmă şi nu ne-a fost uşor. 

Emil Popescu l-a depistat pe Brănescu

Cu modestia ce-l caracterizează, Popescu a fost scump la vorbă. Până la urmă a acceptat să ne spună, cu mâhnire în suflet, câteva din gândurile sale. Aşa am aflat că Popescu a fost surprins să constate la Federaţia Română de Fotbal – când s-a deplasat cu alte probleme de rezolvat – că nimeni nu asocia numele lui Brănescu de cel al profesorului Popescu. Această nedreptate l-a determinat pe Emil Popescu să spună adevărul: „În anul 2000, când umblam pe la şcolile din judeţ, aşa cum am făcut-o de foarte multe ori şi o fac şi acum, l-am descoperit pe Brănescu la şcoala din Păuşeşti şi i-am văzut calităţile de viitor portar. Pe copil l-am convins uşor să vină la fotbal, mai greu a fost cu părinţii, grijulii, temători ca sportul să nu determine neglijarea activităţii şcolare”. 

Părinţii lui Laurenţiu, convinşi de o rudă

Pentru a-l aduce pe Brănescu la fotbal, profesorul Popescu a apelat la un unchi al lui Laurenţiu. Perseverenţa a dat roade şi astfel Laurenţiu Brănescu a fpst pentru prima dată legitimat la FC Teleşpan (n.a.: oare la AJF se mai găseşte fişa jucătorului sau a făcut „ordine” secretarul-general Demetrescu?). În echipa din care a făcut parte, Brănescu i-a avut colegi – sub comanda lui Emil Popescu – pe Claudiu Popa, Dorian Eremia, George Cornea, Cristian Ilie, Claudiu Batîr şi alţii) Cu ei s-a clasat pe locul III la nivel naţional în cadrul Memorialului „Gheorghe Ola”. 

CSM-ul l-a preluat, alţii se laudă cu el

În toamna anului 2006, pentru a-şi face grupele de juniori, CSM-ul a „înghiţit” pe FC Teleşpan, cu antrenorul-preşedinte cu tot. De Laurenţiu Brănescu şi întreaga echipă s-au ocupat alţi antrenori, iar Popescu a luat-o de la capăt cu alţi juniori. „Dacă tot m-aţi întrebat, v-am spus adevărul. Nu o fac pentru a ştirbi din munca nimănui, indiferent ce antrenori m-au succedat. Vreau doar să se recunoască faptul că l-am descoperit pe acest tânăr portar şi, aşa după cum se poate vedea din fotografiile pe care vi le-am arătat, eu sunt primul lui antrenor. E normal că mă doare sufletul şi sunt supărat când aud că unii îşi arogă toate meritele după ce eu am lucrat şase ani cu el! Eu sunt convins că Laurenţiu nu poate uita cine l-a adus la fotbal şi cine l-a pus în poartă, nu în atac aşa cum îşi dorea el.” – a mai spus profesorul Popescu. Probabil că, aşa cum fac marii fotbalişti şi sportivii cu caracter, şi Laurenţiu îşi va aminti în continuare de Emil Popescu şi-i va da măcar un telefon de mulţumire. Băiatul este bine educat iar celebritatea nu pare, încă, să-l afecteze.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button