Politica

Poliţistul Ion Mustaţă a ajuns în atenţia DNA fără să fie vinovat

• Cu toate acestea, procurorii DNA ar fi cerut să i se pună sechestru pe maşină

Anul trecut, doi poliţişti din Vâlcea şi un funcţionar de la DGFP au fost trimişi în judecată, sub acuzele de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Dacă în privinţa a doi dintre cei anchetaţi de DNA nu ne-am grăbi să ne dăm cu părerea, că sunt sau nu vinovaţi, îndrăznim în schimb să spunem că agentul de poliţie Ion Mustaţă a ajuns în atenţia procurorilor fără a se face vinovat de ceva, fără să fi luat şpagă sau alte minuni. Acesta a picat pur şi simplu în mijlocul unor lupte din interiorul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.
Multă vreme, în instituţie, rocadele pe funcţii, reorganizarea şi haosul provocat de schimbarea guvernelor au fost principalele elemente au făcut ca mulţi dintre poliţişti să fie nevoiţi să îndeplinească mai multe sarcini, să semneze procese verbale de evaluare după un sistem moştenit sau să respecte ordinele unor şefi care, a doua zi, nu mai existau. Într-o astfel de încurcătură a ajuns şi Ion Mustaţă, care de câteva luni bune îşi apără dreptatea în instanţă. Procesul este chiar interesant. De exemplu, de curând, procurorii DNA au cerut ca, celor trei, să li se pună sechestru pe diverse bunuri. În cazul lui Mustaţă, la zar a picat autoturismul familiei acestuia, care valorează câteva mii de euro. Asta deşi, per total, presupusul prejudiciu rezultat din vânzarea unor arme către nişte poliţişti, la un preţ subevaluat, se ridică la mai puţin de 5.000 de lei. Pe surse, am aflat că şi judecătorul ar fi zâmbit când a aflat de propunerea DNA. Familiei lui Ion Mustaţă a primit însă această veste cu tristeţe. Maşina respectivă reprezintă toată averea familiei. Mustaţă are în jur de 30 de ani şi este căsătorit cu Carmen, împreună cu care are o fetiţă de doi ani şi câteva luni.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button