Politica

PNL şi PDL vor forma o nouă majoritate în Consiliul Judeţean

După lungi discuţii, joi seara, pedeliştii şi liberalii au bătut palma pentru a-l suspenda pe vicepreşedintele PSD al Consiliului Judeţean, Dumitru Persu.
Încă de acum câteva săptămâni, liberalii s-au declarat nemulţumiţi de protocolul pe care îl au la nivelul Consiliului Judeţean cu PSD, acuzându-i pe aceştia că nu îl respectă.

Cristian Buican a refuzat în urmă cu două săptămână să confirme oficial dacă PDL şi PNL vor cere în următoarea şedinţă suspendarea lui Dumitru Persu. Inevitabilul s-a întâmplat însă. La finele săptămânii trecute, liberalii s-au întâlnit cu pedeliştii, după care au depus o cerere prin care solicită suspendarea lui Persu din funcţia de vicepreşedinte. Liberalii intenţionează ca, în locul lui Persu, să numească un consilier judeţean de la PNL. Este vorba despre Mircea Poenaru, propus în urmă cu câteva luni în locul democrat-liberalului Romulus Bulacu. Votat de  majoritatea consilierilor, atunci, Poenaru nu a reuşit să stea nici măcar o zi în această funcţie. Prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu a atacat deciziile CJV în contencios administrativ, iar instanţa i-a dat câştig de cauză lui Romulus Bulacu, el fiind reconfirmat în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button