Politica

PNL a cerut fonduri pentru spitalul din Sineşti, acceptând ca geamurile să le pună Coca

• propunerea a fost, însă, respinsă de consilierii judeţeni PSD

Vicepreşedintele PSD al Consiliului Judeţean, Dumitru Persu, a refuzat o propunere de alocare a unor fonduri pentru Spitalul Sineşti, unitate condusă chiar de fratele său, probabil pentru că a fost făcută de liberali. Social-democraţii au spus în cor că propunerea este imposibil de pus în practică din cauza lipsei fondurilor. Asta în condiţiile în care alocaseră o sumă mult mai mare pentru construirea unui cămin cultural.
Spitalul din Sineşti a ajuns subiect de ceartă între consilierii judeţeni ai PSD şi PNL. Liberalul Ilie Fârtat a cerut conducerii CJ suma de 300 milioane de lei pentru realizarea unor lucrări de reabilitare a Spitalului Sineşti care constau în schimbarea geamurilor. Spitalul funcţionează de câţiva ani în condiţii improprii, cu tencuiala scorojită şi fără geamuri. Conducerea CJ a refuzat cererea liberalilor invocând lipsa banilor. Liberalii n-au renunţat însă la idee, susţinând că banii există. Deşi varianta propusă ar fi afectat tot o comună liberală, consilierii PNL au sugerat ca banii respectivi să fie luaţi din fondurile alocate comunei Oteşani pentru realizarea căminului cultural.
„Banii există, îi putem lua de la comuna Oteşani, care a primit 800 de milioane de lei pentru căminul cultural. Luăm 300 milioane de acolo şi îi dăm Spitalului Sineşti pentru geamuri. Puteţi pune geamuri termopan cu firma domnului senator Coca, cum aţi mai făcut-o, nu ne vom supăra”, a precizat Ilie Fîrtat.
Vicepreşedintele Dumitru Persu a avut neinspirata idee de a sări la gâtul liberalilor cu precizări care ţineau de aceleaşi probleme pecuniare. Fârtat i-a reamintit că alocarea sumei ar fi în beneficiul unui centru de sănătatea condus chiar de fratele său, nu de un liberal. „Probabil că domnul Persu nu prea face teren şi nu a mai fost de mult la Sineşti, deci nu ştie ce e acolo. Îi reamintesc că spitalul e condus de fratele său şi are nevoie de ajutor financiar de urgenţă”, a mai spus Fârtat. Conducerea CJ a luat act de cererea liberalilor, dar nu a promis nimic.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button