Diverse

Piscinele gonflabile: criterii de selecție importante pentru distracție garantată

Scăldatul în piscine gonflabile este unul dintre cel mai iubite tipuri de distracție de vară, o relaxare ideală în aer liber, în zilele călduroase care sunt greu de suportat.


Scăldatul în piscine gonflabile este unul dintre cel mai iubite tipuri de distracție de vară, o relaxare ideală în aer liber, în zilele călduroase care sunt greu de suportat. Dacă v-ați gândit că vin zilele moleșitoare de vară și v-ați hotărât să achiziționați o piscină gonflabilă, cu siguranță vă doriți să o alegeți pe cea mai potrivită de la început.

Într-adevăr, există foarte multe tipuri de piscine gonflabile pe piață și asta ar putea fi o misiune destul de grea dar lucrul cert este că, aceste piscine sunt foate practice. Cele mai multe dintre piscine se disting ușurința de instalare și desigur, prin prețul scăzut dar mai sunt și alte criterii care v-ar putea ajuta să alegeți piscina potrivită.

Design.

De regulă, piscinele gonflabile moderne nu sunt fabricate din clasicul și celebru material de cauciuc, ci din policlorură de vinil (PVC). Având trei straturi de policlorură de vinil, se asigură rezistența și siguranța piscinei. În cele mai multe modele, designul piscinei este adesea rotund sau oval, cu un inel de umflare în partea superioară, care susține laturile translucide sau mate. În piscinele pentru copii, inelul este de regula în partea de jos a piscinei.

Mobilitate.

Avantajul unei astfel de piscine este că poate fi instalată aproape oriunde, poate fi mutată oricând și este foarte ușor de curățat.

            Piscinele gonflabile sunt, de departe, cele mai potrivite pentru copii, deoarece apa se încălzește foarte rapid iar copii sunt foarte nerăbdători. În plus, au părți laterale moi și sigure, astfel că ei nu se pot răni. Principalul dezavantaj al unei astfel de piscine, este că ea are o anumită fragilitate, dar nu trebuie să vă faceți griji dacă aveți grijă de ea.

Instalare.

Indiferent de model, instalarea este un proces ușor care durează între 15 și 40 de minute, în funcție de mărimea piscinei dar, trebuie să țineți cont de anumite aspecte pentru a vă bucura cât mai mult timp de piscină. Aveți mai jos pașii și instrucțiunile de instalare:

  • Terenul trebuie să fie plat, curat, fără prea multă vegetație. Nu este recomandat să instalați piscina pe o suprafață care nu este fixă, cum ar fi nisipul. Pentru siguranță (după caz), puteți așeza o țesătură densă sub piscină.
  • Așezați piscina pe sol, deschisă larg și începeți să o umflați conform specificațiilor suflantei, de regulă moderat.
  • Nu o lăsați nesupravegheată pe timpul umflării și nu renunțați la umflarea moderată. Evitați distrugerea ei, crăpăturile ce pot apărea prin forțare.
  • Nivelul apei nu trebuie să fie ridicat până la capacitatea maximă.

Mărime.

În funcție de ceea ce vă doriți, din multitudinea de mărimi, puteți să alegeți cu ușurință mărimea dorită. Există piscine gonflabile cu o lungime între 65 de centimetri și până la 6 metri, cu o capacitate de zeci de litri până la tone de litri de apă. Pentru majoritatea piscinelor, este nevoie de o alimentare normală, fără probleme de presiune pentru că altfel, ar dura foarte mult timp umplerea piscinei. Alegeți în funcție de nevoile și capacitățile dvs. exacte. Decideți culoarea după gustul dumneavoastră iar forma și dimensiunea în funcție de necesitate și de terenul pe care o să amplasați piscina.

Accesorii.

În mod normal, o piscină vine cu toate accesoriile necesare dar, pentru a evita neplăcerile, verificați ce include setul piscinei care doriți să o cumpărați.

În mare, setul ar trebui să conțină următoarele:

  • Piscina propriu – zisă
  • Pompă de filtrare pentru umplere și purificare
  • Kit de întreținere
  • Kit de reparații
  • Prelată de protecție împotriva ploii dar și pentru menținerea apei curate mai mult timp
  • Scări

În cazul în care o să aveți nevoie, mai jos aveți pașii de utilizare a kit-ului de reparații.

  1. Scurgeți toată apa din piscină și dezumflați-o.
  2. Tăiați cu foarfeca o bucățică din materialul destinat reparării.
  3. Lipiți materialul pe crăpătura apărută, cu lipiciul pe care l-ați găsit în kit-ul de reparații.
  4. Lipiți bine și apoi lăsați să se usuce timp de 24 de ore, punând deasupra un obiect greu, dur și plat.

 

Articole Similare

Back to top button