Acasă Diverse Cum alegi corect pensulele pentru machiaj ?

Cum alegi corect pensulele pentru machiaj ?

70
0

Pensulele pentru machiaj sunt ustensile necesare pentru orice femeie care adoră să își pună în valoare trăsăturile unice prin arta machiajului.


Pensulele pentru machiaj sunt ustensile necesare pentru orice femeie care adoră să își pună în valoare trăsăturile unice prin arta machiajului. Fie că ești deja profesionistă în asta sau poate doar acum ai descoperit că te avantajează mult machiajul, există 2-3 pensule de machiaj pe care trebuie să le ai neapărat în portfardul tău pentru a realiza mai repede și mai ușor orice machiaj și totodată pentru a-i da un aspect mult mai aproape de natural sau care pare că a re o atingere profesionistă.

Așadar, un machiaj superb este alcătuit, nu dintr-un singur lucru esențial, ci din două lucruri esențiale: produsele cosmetice și ustensilele potrivite. Poate părea destul de confuz  să vezi o gamă de foarte multe pensule pentru machiaj de diferite forme și măsuri care servesc tot atât de multe scopuri, asemeni picturii. Cu toate acestea, nu trebuie să îți faci prea multe griji pentru că unele informații de bază s-ar putea să îți fie de ajutor.

Pensule de machiaj rotunde și pufoase

 • Pentru aplicarea pudrei
 • Pentru aplicarea fardurilor de obraz
 • Pentru aplicarea nuanțatorului pudra pentru iluminarea tenului

În general, trebuie să folosiți pensulele în forma conică pentru a aplica uniform și cu precizie pudra, fardul de obraz și  nuanțatorul (sidefat) de iluminare a feței.

Pensule de machiaj pentru toate tipurile de pudră

Acest model de pensulă ajută la întinderea uniformă a pudrei, atunci când doriți să vă pudrați toată suprafața feței. Cu o astfel de pensulă nu o să deranjați fondul de ten deja aplicat.

Pensule de machiaj cu firele înclinate pentru blush sau alte farduri de obraz

Având perii inclinați, această pensulă face diferența în aplicarea cu precizie a fardului de obraz sau a blushului.

Pensule de machiaj de tip ”Blender” pentru fond de ten

La fel ca în cazul pictorilor care își doresc combinarea uniformă a culorilor pe pânză, pensula de tip ”Blender” este perfectă pentru uniformizarea fondului de ten lichid.

Pensule de machiaj tampon

 • Aplicarea fondului de ten
 • Aplicarea fardului de obraz
 • Aplicarea corectorului
 • Aplicarea fardului de ochi
 • Aplicarea nuanțatorului pentru iluminarea tenului
 • Aplicarea autobronzantului

Pensule de machiaj Flat pentru aplicarea pudrei sau a luciului de corp

Dacă îți dorești să adaugi puțină strălucire decolteului tău sau să ascunzi câteva pete de pe umăr,  acest tip este ideal pentru ajunge la un aspect cât mai natural, care să nu difere cu mult de restul pielii nemachiate.

Bureții de machiaj potriviți pentru

 • Crema BB
 • Fond de ten cremos și/sau uscat
 • Crema hidratantă
 • Primer
 • Seruri
 • Corectoare

O variantă de ”pensulă” – un concept relativ nou, acești bureți compacți au ajuns să fie pe primul loc în topul preferințelor deoarece constituie cea mai bună și rapidă metodă de a aplica marea majoritate a produselor de hidratare și înfrumusețare a tenului. Ei pot fi folosiți ca aplicatori de primer (un gel folosit ca bază pentru machiaj înainte de aplicarea oricărui alt fard sau fond de ten), ca aplicatori a cremelor cu protecție solară sau a cremelor tipice.

Pentru a folosi buretele în aplicarea oricărui tip de cosmetice cremoase, în prealabil,  trebuie să udați bine buretele în apă (rece sau caldă) și apoi să îl stoarceți insistent. Acest lucru ajută într-o oarecare măsură să preveniți absorbția acestor produse cremoase.

            Pensule de machiaj în diagonale

Aceste pensule compacte sunt deosebit de bune pentru a da un aspect asiatic ochilor, adică ochii conturați cu o codiță la extremitatea lor. Pensula trebuie să fie bine îmbibată în fardul de ochi pentru contur (tuș lichid), și porniți de la interiorul ochiului trasând conturul înspre exterior, mărind treptat grosimea liniei în funcție de cum vă doriți să fie.

Este adevărat că un machiaj perfect are nevoie de puțină dexteritate în plus dar asta se poate îmbunătății prin multă practică și prin determinarea de a arăta cât mai bine.