Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

Peter Kovacs, „zbir” pentru „galactice”!

Zbir pentru galactice* tehnicianul maghiar a impus un program draconic de pregătire la Oltchim

Din momentul în care a ajuns în Râmnic şi s-a ocupat de pregătirea Oltchim-ului, mai precis din 12 iulie, ungurul Peter Kovacs a arătat că nu glumeşte atunci când vine vorba de antrenamente! Fost jucător de referinţă (Kovacs are 323 de meciuri jucate în naţionala Ungariei, alături de care a cucerit titlul de vicecampion mondial în 1986, în prealabil fiind golgheterul turneului final al CM din 1978), tehnicianul maghiar a dat cu adevărat „milităria jos din pod”! Sub comanda sa, vâlcencele au efectuat câte două şedinţe zilnice de pregătire, antrenamentele de pe stadionul din Zăvoi fiind completate cu cele în sala de forţă. De asemenea, Peter Kovacs nu a neglijat nici pregătirea specifică, mingea de handbal fiind însă un obiect cu care Paula Rădulescu, Cristina Neagu & Co. s-au întâlnit mai rar în primele trei săptămâni de la reunire!

„Am observat că toate jucătoarele sunt profesioniste get-beget!”

Chiar dacă erau obişnuite şi până acum cu un regim de pregătire cât se poate de dur, vâlcencele au resimţit din plin complexitatea antrenamentelor efectuate sub stricta supraveghere a antrenorului Peter Kovacs. Noul tehnician al Oltchim-ului s-a declarat însă mulţumit de modul cum elevele sale au trecut peste perioada de pregătire fizică de până acum. „Am observat cu plăcere că toate jucătoarele sunt profesioniste get-beget. Trebuie să le explic doar o dată, iar ele înţeleg imediat ce trebuie să facă”, s-a exprimat ungurul, care comunică cu handbalistele în limba engleză.

„Galacticele” au urcat la munte

* în perioada 25-31 iulie, handbalistele de la Oltchim Rm. Vâlcea îşi încarcă bateriile la Poiana Braşov

După ce s-au antrenat timp de peste trei săptămâni în Rm. Vâlcea, antrenorii Peter Kovacs şi Aurelian Roşca punând accent, în mod deosebit, pe pregătirea fizică, handbalistele de la Oltchim Rm. Vâlcea s-au deplasat la Poiana Braşov, acolo unde, între 25 şi 31 iulie, „îşi vor încărca, la maxim, bateriile” pentru viitorul sezon competiţional.

Trei antrenamente pe zi într-un cadru montan mirific

Campioanele României nu au scăpat însă de antrenamentele epuizante, ci dimpotrivă, au şi în continuare parte de pregătire fizică din belşug, în perioada în care se află în cantonament la munte. Spre deosebire de alţi ani, campioanele României nu mai efectuează aşadar un stagiu de pregătire centralizată la mare, ci se antrenează într-un cadru montan mirific, locaţia aleasă de oficialii clubului vâlcean, de comun acord cu noul antrenor al echipei, ungurul Peter Kovacs, fiind frumoasa staţiune Poiana Braşov. Cantonamentele la mare, considerate oarecum de relaxare, au fost date definitiv uitării de tehnicianul maghiar, care îşi doreşte ca elevele sale să fie în formă fizică maximă la startul viitorului sezon. La Poiana Braşov, Peter Kovacs le-a pregătit vâlcencelor câte trei antrenamente pe zi!

Primele amicale din această vară: pe 5 şi 6 august, în Sala Traian

Cantonamentul din această săptămână va încheia practic perioada de pregătire fizică pusă la punct de antrenorul Peter Kovacs. Oltchim se va întoarce în Râmnic pe 31 iulie, iar de la începutul lunii august se va axa în mod deosebit pe antrenamente specifice, cu mingea de handbal. Pe 5 şi 6 august, potrivit spuselor vicepreşedintelui Petre Berbecaru, campioanele României au programate, în Sala Traian, şi primele două meciuri amicale din această vară, în compania unei echipe din ţară care încă nu a fost aleasă.

Noul antrenor al Oltchim-ului stabileşte cine mai pleacă de la Vâlcea

Din câte se pare, chiar dacă nu mai are în lot decât 19 jucătoare, Oltchim Rm. Vâlcea trebuie să se mai despartă în această vară de încă două handbaliste. În mod cert, va părăsi lotul unul dintre cei patru portari pe care campioana României se bazează în acest moment, sigură că va rămâne la Oltchim fiind doar Paula Ungureanu. Cel mai probabil, Peter Kovacs va desemna jucătoarele pe care nu va mai conta în sezonul viitor după cantonamentul de la Poiana Braşov sau după primele două meciuri amicale din această vară.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button