Liga II

CSM a început meciurile amicale

* elevii lui Dumitru Teleşpan au jucat de două ori sâmbăta trecută, mai întâi cu CSM Slatina (dimineaţa, de la ora 11.00), iar apoi cu Jiul Rovinari (seara, de la ora 18.00)

CSM Rm. Vâlcea şi-a început săptămâna trecută, mai precis sâmbătă, 24 iulie, seria de partide amicale din această vară. „Municipalii” au jucat de două ori în aceeaşi zi, mai întâi cu CSM Slatina (dimineaţa, de la ora 11.00, pe o căldură insuportabilă), iar apoi cu Jiul Rovinari (seara, de la ora 18.00, atunci când temperatura mai scăzuse cu câteva grade, în special din pricina ploii).

Victorie la limită în faţa echipei CSM Slatina

Jucătorii pregătiţi de Dumitru Teleşpan au început cu dreptul campania de meciuri amicale din această vară. În prima dintre cele două partide pe care le-a jucat sâmbăta trecută, vâlcenii au învins, la limită, pe CSM Slatina (2-1), după ce, la pauză, scorul era egal (1-1). Fotbaliştii din Slatina, care au promovat în Liga a III-a în această vară, după ce au câştigat meciul de baraj, disputat chiar în Zăvoi, împotriva echipei Petrolul Ţicleni (4-0), au oferit o replică dârză „municipalilor”.
CSM Slatina a deschis scorul în minutul 27, prin Lăpădat, care a reluat cu capul în plasă o centrare primită de pe partea dreaptă. Elevii lui Dumitru Teleşpan aveau să restabilească egalitatea cu puţin timp înainte de pauză, mai precis în minutul 42, dintr-o lovitură de pedeapsă transformată cu siguranţă de Răzvan Dobre. Acelaşi jucător avea să-şi pună semnătura şi pe golul victoriei vâlcene, care a picat în minutul 78, atunci când „decarul” CSM-ului a punctat din interiorul careului, după o lovitură de colţ.
Teleşpan a trimis pe teren, din minutul 1, următorul „unsprezece”: Tufişi – Stoian, Vişa, Chiripuş, Fl. Pârvu – Dandea, C. Vasile, Văidean, R. Dobre – Ed. Popa, Bălţăţeanu. După pauză, au mai intrat pe teren şi ceilalţi jucători, majoritatea juniori, pe care CSM îi are în lot.

Jiul Rovinari s-a impus cu 3-1 în Zăvoi

Prestaţia „municipalilor” nu a mai fost la fel de bună şi în meciul cu Jiul Rovinari, echipă clasată pe locul 4 în Seria a V-a în sezonul trecut al Ligii a III-a. Amicalul a început pe terenul principal, dar s-a încheiat pe sintetic, din cauza ploii, care i-a determinat pe oficialii vâlceni să protejeze gazonul de pe Stadionul „Municipal”. Mult mai determinaţi, gorjenii s-au impus cu 3-1, diferenţa fiind făcută însă încă din prima repriză, pe care oaspeţii au câştigat-o cu 2-0. După pauză, vâlcenii nu au avut decât puterea să înscrie golul de onoare, prin tânărul atacant Bălţăţeanu.

Răzvan Dobre, one-man-show

După ce a ratat transferul în Liga I, la Internaţional Curtea de Argeş, echipă care între timp s-a şi desfiinţat, mijlocaşul Răzvan Dobre s-a întors la Rm. Vâlcea. Fotbalistul născut pe 19 februarie 1983 la Târgovişte poate deveni liderul echipei din Zăvoi în viitorul sezon, iar acest lucru l-a dovedit din plin şi în meciul amical cu CSM Slatina (câştigat de „municipali” cu 2-1), atunci când s-a numărat printre cei mai lucizi jucători trimişi pe teren de Teleşpan. Dobre a înscris de două ori (o dată din penalti) şi a fost fotbalistul în jurul căruia s-a legat tot jocul formaţiei vâlcene.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button