Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

Peter Kovacs – aproape de Oltchim

* săptămâna trecută, tehnicianul maghiar a purtat primele discuţii cu oficialii clubului vâlcean

Dintre cei cinci antrenori pe care conducătorii clubului Oltchim i-au vizat pentru a prelua campioana României, cele mai mari şanse de a veni la Vâlcea le are ungurul Peter Kovacs (51 ani), actualul selecţioner al Turciei. Kovacs a purtat tratative cu oficialii vâlceni şi în 2008, după demiterea lui Gheorghe Tadici, dar mutarea nu s-a concretizat, la vremea respectivă fiind preferat croatul Ivica Rimanic.
Săptămâna trecută, ungurul a purtat primele discuţii cu oficialii clubului Oltchim. Mai repede decât s-ar fi aşteptat însă conducătorii vâlceni, Kovacs a şi declarat în presa maghiară că s-a înţeles deja cu campioana României: „M-am înţeles cu Vâlcea, dar pentru ca totul să rămână în picioare, mai am o singură condiţie de îndeplinit: trebuie să-mi reziliez contractul cu federaţia turcă”.

Turcii solicită plata unei clauze de reziliere a contractului

Antrenorul maghiar a precizat că pe 18 iunie se va deplasa în Turcia pentru a-şi rezilia contractul cu federaţia din ţara vecină. Kovacs a trimis deja o scrisoare federaţiei turce în care i-a anunţat pe oficiali despre intenţiile sale. Din câte se pare, turcii ar fi dispuşi să-i acorde dezlegarea, însă au solicitat plata unei clauze de reziliere, variantă pe care Oltchim nu se ştie dacă ar putea s-o accepte. „Kovacs ne-a spus că are o clauză de reziliere. Dacă oficialii turci ne vor cere bani mulţi, nu-i vom plăti”, a precizat preşedintele Oltchim-ului, Ioan Gavrilescu.

„Mai întâi să-şi rezolve problemele şi apoi negociem”

Poate tocmai de aceea, conducătorii vâlceni au ezitat pentru moment să-l prezinte oficial pe Peter Kovacs drept noul antrenor al Oltchim-ului. Gavrilescu a negat astfel că numirea lui Kovacs este sută la sută sigură şi a spus că totul depinde de tehnician, care trebuie să ajungă mai întâi la o înţelegere cu federaţia turcă pentru rezilierea contractului scadent pe 30 septembrie 2011. „Încă nu este nimic stabilit. În primul rând pentru că tehnicianul maghiar mai are contract pe încă un an cu federaţia din Turcia. Până acum, între noi şi Kovacs nu au existat discuţii legate de contract sau despre obiective. Aşteptăm să vedem dacă îşi rezolvă problema cu federaţia turcă, după care ne vom aşeza la masa tratativelor”, a menţionat Gavrilescu, care a mai precizat că nu va accepta ca ungurul Kovacs să pregătească şi Oltchim-ul, şi naţionala Turciei.

Un antrenor fără o carte de vizită impresionantă

Contrar aşteptărilor, Peter Kovacs nu are o carte de vizită impresionantă, precum ar fi fost cazul antrenoarelor Anja Andersen sau Marrit Brejvik, două dintre celelalte nume vizate de Oltchim, care au câştigat numeroase trofee pe plan internaţional. Ungurul dorit la Vâlcea n-a prea rupt gura târgului pe unde a trecut, fie că a fost vorba de echipe feminine sau masculine. Nici ca selecţioner al Turciei n-a dat lovitura, iar cea mai bună dovadă în acest sens este faptul că reprezentativa pe care o pregăteşte nu s-a calificat la niciunul dintre ultimele trei turnee finale importante. Elevele sale au ratat şi prezenţa la Campionatul European din 2010, fiind devansate de viitoarele adversare ale României din grupele turneului final, Spania şi Serbia.
Din lotul actual al Oltchim-ului, Kovacs mai lucrat în trecut doar cu portarul Paula Ungureanu, la Dunaferr (2007), şi cu Gabriella Szucs.

Kovacs o poate aduce pe Yeliz Ozel la Vâlcea

* coordonatoarea de joc din Turcia a refuzat de mai multe ori ofertele campioanei României

Cu ajutorul antrenorului Peter Kovacs, oficialii clubului Oltchim speră să o convingă pe Yeliz Ozel, una dintre cele mai valoroase handbaliste din lume la momentul actual, să vină la Vâlcea. Turcoaica se numără printre cei mai buni conducători de joc din lume, post pe care Oltchim chiar are nevoie să se întărească în perspectiva viitorului sezon. „Yeliz Ozel este una din cele mai bune coordonatoare de joc din Europa şi cred că ne-ar putea ajuta mult în ediţia viitoare a Ligii Campionilor”, a spus preşedintele Ioan Gavrilescu.
Kovacs a şi confirmat că ar putea fi omul care s-o convingă pe turcoaica Yeliz Ozel să vină la Oltchim. „Yeliz Ozel este o jucătoare cu o ambiţie fantastică, care ar avea loc în lotul Oltchim-ului. Din păcate, se plafonează însă în campionatul intern al Turciei, acolo unde marchează 15-16 goluri pe meci. I-am spus de foarte mult timp să treacă la un nivel superior, dar ezită. După experienţa neplăcută de la Kometal Skopje, unde nu s-a acomodat, îi e frică însă să mai plece într-o altă ţară”, a mărturisit Kovacs.

Gabriella Szucs va rămâne în curtea campioanei României

* handbalista maghiară a acceptat reducerea salariului cu 40 la sută, condiţie impusă de oficialii clubului Oltchim pentru a-i prelungi contractul

Venirea lui Peter Kovacs la Vâlcea ar putea reprezenta momentul propice şi pentru unguroaica Gabriella Szucs, care şi-ar putea relansa cariera la Oltchim. Tehnicianul maghiar o cunoaşte pe componenta campioanei României încă din perioada în care era antrenor în Ungaria şi spune că are încredere în continuare în potenţialul handbalistic al acesteia.
Liberă de contract, după ce înţelegerea cu Oltchim i-a expirat în această vară, Gabriella Szucs a avut oferte de a pleca în Franţa, Danemarca şi din Ungaria, de la Debrecen. Deşi în ultimele luni nu a mai prins echipa în mandatul lui Radu Voina, unguroaica a spus însă că e dispusă să rămână la Vâlcea. Oficialii clubului oltchim i-au dat de ales şi i-au spus că poate rămâne doar dacă acceptă o reducere a a salariului cu 40 la sută, variantă cu care handbalista a fost de acord. „Sunt convinsă că după plecarea lui Radu Voina voi avea un loc stabil în echipă”, a spus Szucs.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button