Alte sporturi

Pentru o zi, oraşul Băbeni a dat ora exactă în kick-boxing

Kick-boxing Gala BabeniDupă acţiunea de senzaţie organizată în Sala Traian din Rm. Vâlcea, în urmă cu două luni, antrenorul Viorel Stanciu a decis să reediteze unul dintre cele mai în vogă show-uri ale momentului: cel de kick-boxing. Astfel, sâmbătă, 19 septembrie, „Provocarea Marilor Oraşe” a reunit în Sala Sporturilor din Băbeni câteva sute de iubitori de senzaţii tari, care s-au declarat, în cele din urmă, impresionaţi de calitatea meciurilor la care au asistat. Fete frumoase, masculi feroce cu muşchi din reviste, animatoare numai una şi una – toate acestea au făcut din cea de-a doua ediţie a „Provocării Marilor Oraşe” unul dintre puţinele evenimente cu adevărat reuşite, organizate la noi în judeţ.

Radu Pietreanu (componentul trupei de divertisment Vacanţa Mare), Ionuţ Atodiresei şi Nicu Dascălu au fost printre atracţiile serii, „Costel” fiind asaltat de zecile de fani, pentru a face o poză. Ca de obicei, nu există un show veritabil fără entertainer-ul Alin Păiuş care, echipat în costum de epocă şi cu o pălărie a la Charlie Chaplin pe cap, a animat şi mai mult publicul.

Bătaie între copii!

Spectacolul grandios a ţinut mai mult de zece ore, desfăşurându-se în două etape: prima rezervată copiilor şi juniorilor, iar cea de-a doua luptătorilor care au în spate ani buni de pregătire şi meciuri oficiale. Vă prezentăm, mai întâi, meciurile la copii şi juniori: George Popa vs. Licu Cosmin (Tiger Gym); Bogdan Dobai vs. Lixandra Vlad (Tiger Gym), Grigore Andrei „The One” vs. Soaica Vlad (Tiger Gym); Cezar Costin „The One” vs. Adelin Soaica (Tiger Gym); Iulian Leonte „The One” vs. Adrian Păunescu (Tiger Gym);  Robert Lazăr vs. Sebastian Crăciun (Tiger Gym); Oprea Ioana vs. Dobroteanu Daniela. De asemenea, au mai urcat în ring: Ionuţ Bălan vs. Mihai Costin Iancu, Marco Ionescu (Respect Gym Buc.) vs. Gazibara Caius (Somo Kickboxing Tim.), Bozan Gabriel (Hiper Gym Deva) vs. Borovina Leonard (Ko Gym Ploieşti), Marius Toloa (Somo Kickboxing Tim) vs. Florin Moţoc (Tiger Gym Vl.), Alexandru Statie (Tiger Gym) vs. Nicuşor Duman (RG Buc.). Rolul acestor partide nu l-a reprezentat acela de a fi declaraţi învingătorii, ci familiarizarea celor mici cu atmosfera de la marile show-uri.

„The Lord”, aplaudat în delir

Atracţia serii a reprezentat-o, fără îndoială, Laurenţiu „The Lord” Bălan, legitimat la clubul vâlcean Tiger Gym. Intrarea sa pe ring a coincis cu o serie de aplauze în delir din partea celor prezenţi în sală, „The Lord” fiind aclamat pe toată durata partidei susţinute în compania experimentatului Vlad Leonard Popescu, de la Hyper Gym Deva. Vâlceanul de la Tyger Gym – pregătit de Viorel Stanciu – a urcat pentru prima dată în ring, în ultimele şase luni, o accidentare mai gravă obligându-l să stea departe de luptele oficiale. Publicul l-a susţinut din picioare pe talentatul luptător, aplauzele frenetice oferindu-i lui Laurenţiu Bălan doza necesară de adrenalină pentru a încheia duelul victorios. De altfel, „The Lord” se anunţă a fi unul dintre cei mai galonaţi luptători de profil din ţară. Alte meciuri care au mai avut loc: Ionuţ Arvinte vs Raul Stoica; Ciprian Cochenţiu vs. Adrian Maxim; Bogdan Amariuţei vs. Lucian Stan; Lucian Juravle vs. Eugen Hovat; Dan Corbeanu vs. Dan Crashanic; Edi Limbăşeanu vs. Cătălin Bălteanu; Cristian Budeş vs. Laviniu Calotescu; Gabriel Pintilie vs. Sorin Pietroşeanu (numele îngroşate sunt cei desemnaţi câştigători).
„Atmosfera a fost incendiară, publicul gustând din plin acest spectacol. Prezentatoarele  de la «Hi Liffe» au întreţinut atmosfera printr-o ţinută cât mai provocatoare. Sunt bucuros că am reuşit să le fac pe plac celor care iubesc acest sport. E foarte important ca prin acest eveniment să reuşim să promovăm sportul în rândul tinerilor care au nevoie de mişcare, dar şi în rândul acelora care doresc să se realizeze prin sport. Doresc să mulţumesc pe această cale Primăriei Băbeni, Hotel Castel şi Restaurant Supca”, ne-a declarat Viorel Stanciu.

Întunericul care sperie şi liliecii

Din păcate, spectacolul de zile mari organizat în Sala Sporturilor din Băbeni a fost umbrit de panorama tristă pe care „străinii” au întâlnit-o în scurta lor deplasare prin oraş. La plecare, adică spre miezul nopţii, spectatorii veniţi din alte localităţi au fost uimiţi de bezna care domnea ca-n „Epoca de piatră” pe străzile oraşului situat la doar 20 de kilometri distanţă de municipiul Rm. Vâlcea. Până la ieşirea din oraş nu am văzut nici măcar un stâlp de iluminat. Chiar şi în pofida investiţiilor majore realizate de actuala administraţie în numai un an (şi nu sunt deloc de neglijat!), chestiunile mai importante, precum iluminatul public, rămân încă un vis frumos pentru cele câteva mii de suflete din Băbeni. Vrând-nevrând, oraşul continuă să fie una dintre cele mai slab dezvoltate localităţi din judeţ, fiind întrecut la nivelul infrastructurii de majoritatea comunelor din Vâlcea. Oare ce impresie şi-or fi făcut invitaţii de onoare precum Nicu Dascălu sau Radu Pietreanu, când la plecare au dat de un întuneric care speria până şi liliecii ?
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button