Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Pedeliştii vâlceni s-au certat ca chiorii pentru că nu cunosc statutul

Furtună într-un pahar de apă la PDL Vâlcea. Ministrul secretar de stat Valentin Iliescu s-a chinuit inutil să se înscrie în organizaţia PDL Vâlcea.
Senatorul Dorel Jurcan, liderul organizaţiei a declarat că Iliescu nu avea nevoie de această procedură de înscriere deoarece este membru PDL şi nu ar fi trecut prin această experienţă dacă membrii organizaţiei ar fi citit cu atenţie statutul partidului.

Cât despre posibila candidatură a acestuia la şefia organizaţiei judeţene, Jurcan a declarat că Iliescu este liber să candideze pentru orice funcţie, dar abia peste un an, alegerile fiind decalate din cauza crizei.
Organizaţia judeţeană a PDL Vâlcea a trăit un adevărat coşmar cu două luni în urmă când ministrul secretar de stat Valentin Iliescu şi-a exprimat dorinţa de a se înscrie în organizaţia judeţeană, după ce fusese dat afară de la Giurgiu. Capii organizaţiei i-au refuzat accesul intuind că acesta vizează şefia organizaţiei. După două luni de încercări nereuşite de înscriere în PDL Vâlcea şi declaraţii veninoase făcute la adresa liderilor organizaţiei judeţene, Valentin Iliescu a descoperit că scandalul provocat a fost total inutil. Cele două tabere au aflat, printr-o răsfoire a statutului, că regulamentul partidului nu-i interzice să activeze la Vâlcea, chiar dacă anumite articole ar putea lăsa loc de interpretări. Senatorul Dorel Jurcan, liderul interimar al organizaţiei judeţene, a declarat că s-a ajuns la acest conflict din lipsa de informare, de cunoaştere a statutului partidului. „Valentin Iliescu este membru PDL şi nu avea nevoie să se înscrie din nou în partid. El poate activa oriunde, în orice organizaţie doreşte. Depunerea cererii de înscriere în organizaţia Olăneşti a fost un pas greşit. Nu avea nevoie, pentru că era deja membru PDL. Ştiu că s-a adus în discuţie statutul partidului, dar m-am uitat în el şi acolo nu se specifică deloc că trebuie să lucreze sau să domicilieze în localitatea unde vrea să activeze. Nu-l împiedică nimic să ajute organizaţia de la Vâlcea. Ba chiar ne-am bucura dacă ar face-o”, a declarat liderul organizaţiei vâlcene.
Jurcan a precizat, totodată, că Iliescu este liber să candideze pentru şefia organizaţiei judeţene: ,,Nu am nimic cu domnul Iliescu. A fost un conflict creat artificial, mai mult de dânsul. Poate să candideze la şefia organizaţiei judeţene, totul e să ia şi voturi. Peste un an, când vor avea loc alegeri, se poate înscrie în cursă fără probleme, nu-l opreşte nimeni”. La nivel declarativ, democrat-liberalii au îngropat securea războiului, dar este de aşteptat ca Iliescu să aibă viaţă grea cu pedeliştii vâlceni, care cu două-trei excepţii nu-l suportă. Asta chiar dacă conducerea centrală le-a impus să pună ,,batista pe ţambal” până la organizarea alegerilor. D.N.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button