Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Pe aproape 70 la sută dintre râmniceni nu-i interesează cine e primar

Prin slaba prezenţă pe care au avut-o, duminică, la vot, râmnicenii au arătat că sunt dezamăgiţi de clasa politică şi că le este indiferent cine îi conduce. Doar 31.964 dintre cetăţenii înscrişi pe listele electorale, dintr-un total de 101.243, au decis să-şi manifeste opţiunea pentru unul dintre cei opt candidaţi intraţi în competiţie. Asta înseamnă că puţin peste 15 la sută dintre electori pot decide cine este primarul acestui oraş.

După alegerile de duminică, s-a mai desprins o concluzie, şi anume aceea că, la Râmnicu Vâlcea, există două comunităţi: una majoritară, tăcută, nemulţumită, dar care e aproape imposibil de adus la urne, şi una foarte restrânsă, uşor de manipulat, uşor de cumpărat, neinformată şi care, deşi se află la polul social opus, din neştiinţă şi ignoranţă, face jocurile grupurilor de interese care au pus stăpânire pe municipiu. Vina pentru această situaţie le aparţine în primul rând partidelor din Opoziţie, care nu şi-au mobilizat aproape deloc susţinătorii în ziua votului. Cel puţin asta au scos în evidenţă rezultatele. PSD, care la ultimele alegeri, cele prezidenţiale, a obţinut peste 50 la sută, weekendul trecut, a scăzut cu aproximativ 20 de procente, făcând culoar liber Partidului Democrat Liberal. Dacă în turul doi social-democraţii nu vor veni cu o soluţie miraculoasă, riscă să piardă mai mult decât un post de primar. Riscă să-şi anuleze orice şansă de a recâştiga preşedinţia Consiliului Judeţean, în 2012.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button