Alte sporturi

Pe 10 septembrie,

NadoluDirecţia pentru Sport a Judeţului Vâlcea dă startul Trofeului Olteniei

• inspectorul Gheorghe Nadolu este încrezător că ediţia 2010-2011 a competiţiei se va bucura de un nou succes

Cea mai importantă competiţie pe care Direcţia pentru Sport a Judeţului o va demara în luna septembrie este Trofeul Olteniei la fotbal pe teren redus. La ediţia 2010-2011 a întrecerii s-au înscris până în momentul de faţă opt echipe din Vâlcea şi una din judeţul Olt. Este vorba despre Primăria Creţeni, P. Alunu, P. Băbeni, P. Berbeşti, Olimpic Berbeşti, Hidroelectrica Rm. Vâlcea, Direcţia Sanitar Veterinară, P. Călimăneşti şi P. Balş.

Prima etapă va avea loc în comuna lui Vasile Boeangiu

„Le-am propus participanţilor ca primele etape ale competiţiei să se desfăşoare în localităţile care nu au săli de sport cu dimensiunile unui teren de handbal, pentru că, momentan, condiţiile meteo permit disputarea meciurilor în aer liber. Astfel, la rugămintea noastră, a comisiei de organizare, primarul Vasile Boeangiu a fost de acord ca etapa a I-a a trofeului să aibă loc în comuna Alunu, pe data de 10 septembrie, începând cu ora 15:30. Vor urma Creţeni şi Băbeni, iar apoi celelalte localităţi care beneficiază de terenuri sintetice sau săli de sport”, ne-a declarat Gheorghe Nadolu, inspector de specialitate al DSJ Vâlcea.

Se vor juca două tururi şi două retururi

Fiind un număr destul de mic de formaţii care se vor lupta pentru câştigarea Trofeului Olteniei, organizatorii competiţiei au stabilit să se joace două tururi şi două retururi, în toamna acestui an şi în primăvara lui 2011.
„Având în vedere că participanţii vor fi oricum nevoiţi să se deplaseze, ne-am gândit că ar fi bine ca fiecare echipă să joace câte două partide pe zi”, a adăugat Gheorghe Nadolu.

Singura competiţie din ţară, destinată vârstnicilor

Inspectorul a subliniat faptul că Trofeul Olteniei este un campionat de fotbal unic în ţară, fiind practic singura competiţie de acest gen rezervată vârstnicilor. De menţionat este că echipelor li se permite să aibă în componenţă doi jucători sub 35 de ani, dar nu mai mici de 25.

Jocurile se vor disputa vinerea

„Vreau să precizez că ediţia 2009-2010 a întrecerii noastre s-a terminat în cele mai bune condiţii. Meciurile se vor desfăşura în continuare vinerea, pentru că aşa am stabilit de comun acord cu participanţii. Este un campionat lejer, dar atractiv, care are impact social şi îi ajută pe oameni să conştientizeze importanţa sportului în ceea ce priveşte propria lor sănătate. Unii dintre jucători au practicat fotbalul în tinereţe şi doresc să-şi continue viaţa în acelaşi ritm, iar altora pur şi simplu le place să facă sport. Cu toţii sunt foarte bucuroşi că au această activitate făcută special pentru ei”, a afirmat inspectorul DSJ.

Primăria Râmnicului nu se mai luptă pentru trofeu

Gheorghe Nadolu regretă faptul că la întrecerea din acest an nu s-a înscris şi Primăria Râmnicului, deşi în competiţia precedentă a participat la câteva etape. Cu toate acestea, el este încrezător că ediţia 2010-2011 a Trofeului Olteniei se va bucura de un nou succes.
„Primăria Rm. Vâlcea s-a prezentat anul trecut la puţine meciuri, după care s-a retras din campionat. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în privinţa Primăriei Ocnele Mari”, a conchis Nadolu.

Fiecare jucător va primi câte un echipament complet

În ceea ce priveşte premiile puse la bătaie, de precizat este că fiecare echipă concurentă va primi câte 14 seturi de echipament sportiv complet. Pentru a încuraja această activitate, conducerea DSJ îşi doreşte ca toţi participanţii să fie mulţumiţi indiferent de rezultatul obţinut. Locurile 1, 2 şi 3 vor fi diferenţiate prin premii suplimentare.

Ovidiu Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button