Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

PC susţine atacarea la CCR a OUG privind majorarea TVA

Prin vocea lui Mircea Stănculescu, preşedintele PC Vâlcea, conservatorii au acuzat că OUG prin care s-a decis majorarea TVA la 24% este neconstituţională, ei anunţând totodată că vor susţine o eventuală atacare a acesteia la Curtea Constituţională cât şi o viitoare moţiune de cenzură.
PC consideră că ordonanţă de urgenţă (prin care s-a decis majorarea TVA la 24% n. red.), făcută pe picior, într-o zi de sâmbătă, la sediul Guvernului, va fi declarată mai devreme sau mai târziu neconstituţională. Conservatorii au anunţat că, în urma Biroului Executiv care a avut loc luni, s-a luat decizia de a se respinge prin toate mijloacele democratice orice formulă care salvează clientela politică şi pune greutatea crizei politice pe umerii populaţiei, aşa cum urmează să se întâmple şi în cazul creşterii TVA. „Guvernul Boc promovează, încă o dată, o măsură care va fi declarată mai devreme sau mai târziu neconstituţională, modificând Codul Fiscal printr-o ordonanţă de urgenţă”, au subliniat reprezentanţii PC. Ei au adăugat că decizia Guvernului Boc de a mări TVA va avea ca efect creşterea preţurilor, scăderea puterii de cumpărare a populaţiei, şomaj, adâncirea crizei, creând, mai devreme sau mai târziu, o spirală a prăbuşirii economice. Liderii PC au arătat că această măsură va fi declarată neconstituţională deoarece în articolul 4 din Codul Fiscal se menţionează că acest cod se modifică şi se completează numai prin lege, promovată de regulă cu şase luni înainte de data intrării în vigoare şi că orice modificare sau completare a codului intră în vigoare cu începere din prima zi a anului următor celui în care este adoptată legea.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button