Liga III

Patru negri mititei, făcuţi şah-mat de Vlădoi

* tânărul atacant a făcut senzaţie la Caracal, după ce în urmă cu două etape a ratat în disperare la Berbeşti

După ce a fost penalizată de către FRF şi trimisă în subsolul clasamentului pentru sfidarea regulamentului de desfăşurare a jocurilor, FC Caracal (lidera Seriei a IV-a de acum două etape) a mai primit o lovitură sub centură, fiind redusă la tăcere de către Iulian Roşoagă şi compania, tocmai pe teren propriu. În ultima rundă din cadrul turului de campionat al Ligii a III-a, FC Ghecon Lăpuşata s-a impus cu 2-0, după o lecţie de fotbal administrată caracalenilor încă din startul partidei. Fotbaliştii de culoare din „ograda” lui Daniel Mogoşanu nu au mai reuşit să ţină piept tăvălugului venit din Vâlcea. Sfătuiţi de antrenorul Ion Ştefan să se prezinte în ultima etapă ca la un meci fără miză, jucătorii din Lăpuşata au prins o zi magică şi şi-au trecut în palmares cea mai semnificativă victorie de la promovarea în eşalonul al treilea. Ciprian Vlădoi s-a revanşat faţă de coechiperi şi a înscris un gol-fulger, încă din minutul 2. Atacantul din garnizoana lui nea Fane s-a remarcat printr-o folia secca de toată frumuseţea, trimisă direct în vinclu, de la 15 metri. Raul Nistor a marcat pentru 2-0, în minutul 23, stabilind şi scorul final printr-o lovitură cu capul din suprafaţa de pedeapsă.

„Echipa a făcut senzaţie”

La finalul partidei, antrenorul Ion Ştefan s-a arătat impresionat de jocul echipei sale, ţinând să-şi felicite elevii pentru devotamentul depus şi dezinvoltura cu care au tratat meciul. „Toţi băieţii au jucat fenomenal, însă trebuie să remarc faptul că jucătorul Cosmin Ursu şi-a depăşit condiţia în acest duel. Pe toată durata confruntării, a avut o prestaţie de nota 1000. Atitudinea profesionistă pe care am arătat-o a contat 90 la sută în acest meci”, ne-a declarat antrenorul Ion Ştefan

Generaţia tânără e la putere

Cel puţin cinci jucători cu vârste până în 26 de ani vor lărgi lotul echipei din Lăpuşata în perioada de iarnă. Din câte se pare, aceştia provin de la formaţii vâlcene, din Liga a IV-a, cât şi de la FC Oltchim. Ion Ştefan nu a vrut să dea deocamdată mai multe detalii vizavi de eventualele achiziţii. „Rămâne să discut cu cei din conducere pentru a vedea cine va mai veni. Sper să reuşim să perfectăm şi o înţelegere cu cei de la AS Hidroelectra, pentru a ne pune baza la dispoziţie, ca să ne pregătim în condiţii normale”, a mai adăugat nea Fane.

Vine, vine Primăvara!

Deşi omoloagele sale din campionat şi-au pus ghetele în cui după runda trecută, pentru FC Ghecon campionatul a mai fost prelungit cu o săptămână. Vineri, 4 decembrie, trupa deputatului Dan Mazilu va susţine şi meciul restant, în deplasare la Primăvara Craiova. Deşi iarna bate la uşă, Roşoagă şi camarazii vor să aducă „primăvara” în vestiare şi să aibă un anotimp cu mult soare, astfel că e musai să-şi mai treacă în „bască” încă trei puncte. „Situaţia noastră din clasament ar fi fost mai confortabilă dacă nu ne scăpa printre degete victoria de la Berbeşti, cu Minerul Mătăsari. În meciul cu Primăvara, jucătorii ştiu foarte bine ce e de făcut. Important e să abordeze meciul fără teamă. Dacă vom câştiga, mai mult ca sigur vom avea o iarnă liniştită”, a mai adăugat nea Fane.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button