Liga III

Înfrângere la scor de neprezentare în ultima etapă a turului

De ce ne temeam, n-am scăpat! „Chimiştii” au căpătat un moral bun după cele fazatrei meciuri consecutive câştigate în campionat şi au crezut că norocul le va surâde şi în ultima etapă a turului. S-au relaxat, iar de acest lucru a profitat adversarul. În speţă, Ralbex Turcineşti, o echipă nou-promovată, care a părut în această primă parte a sezonului capabilă să se menţină pentru mai mult timp la nivelul celui de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării. Gorjenii au căpătat acum o şi mai mare încredere în forţele proprii, îmbunătăţindu-şi situaţia în clasament după meciul cu FC Oltchim.
Mult mai determinată, echipa ce joacă la Tg. Cărbuneşti a reuşit să rezolve ecuaţia partidei încă din prima repriză. Fără a străluci, i-a surprins pe vâlceni de trei ori, suficient pentru a-şi adjudeca cele trei puncte. Gazdele au marcat la puţin timp după fluierul de început al meciului, iar apoi şi-au majorat avantajul la 2-0, profitând de faptul că Oltchimul s-a lăsat descoperită, în căutarea golului egalizator. Până la pauză s-a făcut 3-0, astfel că vâlcenii au fost nevoiţi să se resemneze. În partea secundă şi-au mai dat drumul la joc, au avut câteva şanse de a reduce din diferenţă, prin Dănuleţ şi Smedescu, dar n-au reuşit să profite de ele, încheind turul de campionat cu o înfrângere la scor de neprezentare.
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Moldoveanu (Tănăsie), Stoica, Bărbuţ, Răcăreanu (C. Popescu), Preda, Iordache (Dănuleţ), Creangă, Nuţu (Oanţă), Smedescu.

Marinescu a intrat în vacanţă mai devreme

Căpitanul obişnuit al formaţiei „chimiste” a intrat mai repede în vacanţă. Octavian Marinescu a primit avertisment din partea arbitrului ce a oficiat partida precedentă, susţinută de FC Oltchim pe teren propriu în compania formaţiei Armata Craiova şi atunci s-a încheiat turul de campionat pentru el. Cumulul de cartonaşe galbene i-a atras suspendarea lui Marinescu pentru ultimul meci al primei părţi a campionatului, pe care formaţia vâlceană l-a disputat pe terenul echipei Ralbex Turcineşti.

„Ne-am văzut prea repede cu «sacii-n căruţă»”

Antrenorul formaţiei vâlcene, Marius Vlădoi, s-a arătat nemulţumit de prestaţia echipei la Tg. Cărbuneşti şi de faptul că parcursul bun din ultimele etape n-a putut fi finalizat cu un nou succes. „Am avut o primă repriză foarte, foarte slabă. Am primit gol repede, după o greşeală de apărare, apoi am căutat să egalăm şi ne-au prins ei descoperiţi. În repriza a doua ne-am mai revenit, am avut şi ocazii, însă n-am putut întoarce soarta meciului. Gazdele au jucat dur, precum ştiam, de fapt, că se joacă în acea zonă, au mai intervenit şi arbitrii, aşa că Ralbex, chiar dacă n-a impresionat, a reuşit să profite de forma noastră slabă şi şi-a îndeplinit obiectivul. Am pierdut cu 3-0 la Tg. Cărbuneşti în faţa unei formaţii mult mai slabă, de exemplu, chiar decât Progresul Corabia, pe care noi am învins-o în deplasare”, a apreciat Vlădoi, care-a conchis: „după trei victorii consecutive, ne-am văzut prea repede cu «saci-n căruţă». Păcat, pentru că puteam avea parte de un final de campionat mai frumos”.

FC Caracal, inclusă în lupta pentru evitarea retrogradării

Din favorită la promovarea în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării, în decurs de doar o săptămână FC Caracal a ajuns în postura de a-şi face griji în privinţa retrogradării din Liga a III-a. S-a întâmplat acest lucru după ce FRF a fost atenţionată cu privire la unele abateri de la regulament comise de echipa din oraşul „minunilor”. Forul condus de Mircea Sandu a răsturnat carul cu … fotbalişti de la FC Caracal, anunţând formaţia olteană că patru dintre partidele câştigate de aceasta pe teren vor fi omologate la masa verde, cu 3-0 pentru adversari. Asta pentru că oficialii caracaleni n-au ţinut cont de regulament şi au folosit în partidele cu Primavera Craiova, Triumf Bârca, FCM Alexandria şi CS Vişina Nouă, trei jucători extra-comunitari concomitent, deşi nu aveau voie să introducă pe teren decât doi. Astfel, de pe locul 2, acolo unde se afla săptămâna trecută, FC Caracal a ajuns acum până pe 15, la această clasare contribuind şi FC Ghecon, care a învins gruparea olteană în ultima etapă a turului.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button