Politica

Parlamentarii vâlceni ai PD-L, criticaţi foarte dur de Frâncu

Senatorul Emilian Frâncu, actualul şi viitorul lider al PNL Râmnicu Vâlcea, a anunţat prima ţintă concretă a organizaţiei pe care o conduce, în perspectiva viitoarelor alegeri.

Ţinta liberalilor: 27 la sută în sondaje, cu 6 luni înainte de alegeri

„Ne-am propus ca obiectiv un scor de 27 la sută în sondaje, cu 6 luni înainte de alegerile din municipiu. Tot în acea perioadă, vom stabili foarte clar şi candidatul pentru funcţia de edil al Râmnicului”, a precizat liderul liberal, sugerând încă o dată că ar putea intra în competiţia pentru conducerea Primăriei, dacă va constata că are şanse, iar partidul îl susţine total.
Parlamentarul PNL a reamintit, totodată, că alegerile interne, pentru preşedinţia filialei municipale, vor avea loc pe data de 22 august a acestui an, dar şi că se va înscrie în această competiţie.

Pedeliştii din Râmnic fug pe capete din partidul lui Boc

Nu în ultimul rând, el s-a arătat extrem de încrezător în şansele PNL de a pune capăt dominaţiei PD-L în Râmnic. „Oamenii simpli ne susţin şi ne mărturisesc că s-au săturat de cei de la PD-L. Pe de altă parte, chiar pedeliştii au început să facă coadă la PNL. Există o adevărată migraţiune a democrat-liberalilor către noi. Am vorbit cu aproape toţi, iar concluzia este foarte clară: oamenii s-au săturat de prostiile pe care le fac PD-L, Guvernul Boc, de tot ceea ce fac liderii centrali, judeţeni şi locali ai partidului aflat în prezent la Putere. Mulţi dintre ei sunt pensionari, care acum îşi dau seama că au fost minţiţi”, a adăugat Frâncu.

30 de parlamentari PD-L vor migra către PSD şi PNL

Parlamentarul PNL a dezvăluit, totodată, că din cauza situaţiei de pe scena politică, tot mai mulţi deputaţi şi senatori PD-L îşi pregătesc plecarea din partidul cuplului Băsescu-Boc. „Cel puţin 30 de deputaţi PD-L vor părăsi barca Puterii, foarte curând. Tot atunci, PD-L va pierde majoritatea în parlament şi se vor crea premisele întâi pentru căderea Guvernului, apoi pentru suspendarea şefului statului. Din septembrie, vor fi ample mişcări sindicale, ceea ce mă face să cred că cel târziu prin octombrie, guvernul actual va fi măturat. Mai cred că viitorul guvern ar putea fi unul de tehnocraţi şi condus de primarul din Sibiu, sau de altcineva, sprijinit desigur de PSD şi PNL. E varianta cea mai plauzibilă! Adică va fi o perioadă de tranziţie, de 6-8 luni, să nu fie nimeni vinovat de reculul măsurilor antisociale luate de PD-L. Dacă nu, va fi un guvern politic, format din partidele din Opoziţie”, a mai spus Emilian Frâncu.

Impotenţii ar trebui să facă un pas înapoi

Întrebat dacă PNL a purtat negocieri cu vreunul dintre parlamentarii PD-L din judeţul nostru, acesta a completat: „Nu. Dintre actualii parlamentari PD-L nu ni l-am dori pe niciunul. Nu pentru că, individual, n-ar fi oameni valoroşi. Eu îi apreciez, mai ales pe Dorel. Îl ştiu de atâta timp. E, cum să spun eu?, apă de izvor. Un om deosebit de cuminte, de liniştit, dar nici el, nici ceilalţi doi, Vâlcu sau Zamfirescu, n-au făcut nimic pentru Vâlcea şi vâlceni. Cred că şi parlamentarii din perioada 1990-1992, care habar n-aveau care e treaba cu Parlamentul, au făcut mai multe decât ei pentru acest judeţ. Bă, tu să fii la Putere, să ai colegi, prieteni în Guvern, în PD-L, acolo unde se iau deciziile şi să nu fii în stare să aduci un leu pentru judeţul tău, pentru cei care te-au ales, mi se pare absurd. Şi să fie nevoie să vină unul ca Valentin Iliescu să încerce să facă asta în locul tău, iar tu să-l arunci peste bord, să-l primeşti după aceea, să-l arunci din nou şi tot aşa, mi se pare o stupizenie totală. Dacă tu eşti impotent, lasă-l bă pe altul să facă ce nu eşti tu în stare. A, că Jurcan e poate primul din PD-L care au reuşit să promoveze o tânără într-o funcţie de secretar de stat, e altceva. E vorba de Ana Maria Pătru, de la Autoritatea Electorală Permanentă, o persoană tânără ajunsă acolo, sus, în fruntea bucatelor. De-asta da, îmi place de Dorel. El a înţeles şi faptul că cei mici au nevoie de caiete şi a făcut nişte caiete aşa de frumoase pentru aproape toţi elevii din România. Şi copilul meu le foloseşte cu mult drag, mai ales că, pe spate, au chipul preşedintelui Băsescu sau al unor pedelişti de frunte”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button