Administratie

Parcurile balneare din Călimăneşti vor fi reabilitate

La Călimăneşti, se va derula în 2010 un amplu proiect în domeniul turismului, care vizează modernizarea parcurilor balneare din frumoasa staţiune vâlceană. Potrivit spuselor viceprimarului Vasile Scîrlea, vor fi reabilitate parcurile Central şi Izvoare. Proiectul beneficiază de fonduri PHARE, valoarea acestuia fiind de 25 de milioane lei.

În parcul Central va fi reabilitată o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi, în timp ce în parcul Izvoare se vor recondiţiona peste 31.000 de metri pătraţi. Lucrările mai prevăd consolidarea aleilor carosabile şi pietonale, reamenajarea spaţiilor verzi şi construirea a două parcări. De asemenea, vor mai fi amenajate şi trotuarele de pe Calea lui Traian.
Autorităţile locale din staţiunea vâlceană ar fi dorit să revigoreze din punct de vedere turistic şi Insula Ostrov, care, alături de Ada Kaleh, se număra odinioară printre cele mai mari de pe râurile interioare din Europa. „Revigorarea Ostrovului din punct de vedere turistic nu se mai poate face, poate doar din punct de vedere monahal, pentru că despre agrement nu mai poate fi vorba. Această insulă a fost revendicată de către Episcopia Râmnicului, iar acolo îşi desfăşoară acum activitatea o mânăstire de călugăriţe, care e prima de acest gen din România. Lăcaşul a fost ctitorit, la începutul secolului 16, de Doamna Despina, soţia lui Neagoe Basarab. De altfel, chiar domnitorul a iniţiat construcţia acesteia, dar a murit în 1518, iar mânăstirea a fost dată în folosinţă zece ani mai târziu”, a încheiat Vasile Scîrlea. (N.C.)

Articole Similare

One Comment

  1. HA -HA-HA , sa mori de ras , nu alta ! Dar trotuarele pe Calea lui Traian au fost reasfaltate in aproape fiecare an . Sau credeti ca de data asta nu vor fi facute tot de mantuiala ? Oricum se vede ca orasul e sarac , nu inteleg de ce se tot lauda cei de la Primarie , cand ei au indatorat orasul in ultimul hal . Sa dea Domnul sa reuseasca ce vor sa faca , dar nu mai cred in minuni .

Lasă un răspuns

Back to top button